Posljedice manjka novca

Zbog štednje Britanci morali pozvati NATO da traga za ruskom podmornicom

podmornica
Foto: wikipedia
11.12.2014.
u 12:26

NATO je zahtjev odobrio i poslao zrakoplove iz Francuske, Kanade i Sjedinjenih država, koji su se pridružili britanskoj ratnoj mornarici u potrazi za ruskim "uljezom"

Velika Britanije prije mjesec dana bila je prisiljena pozvati zrakoplove NATO-a da krenu u potragu za ruskom podmornicom koja je plovila nedaleko od škotske obale. To se dogodilo zato jer je birtanska vlada u svome programu smanjivanja troškova ukinula vojne zrakoplove koji su u mogućnosti obaviti takvu potragu. NATO je na tu zamolbu odgovorio pozitvno, pa su se britanskim ratnim brodovima pridružili zrakoplovi iz Francuske, Kanade i Sjedinjenih država. Do ove potrage je došlo samo mejsec dana nakon što je švedska mornarica tragala za ruskom podmornicom koja je uočena u arhipelagu glavnog grada Stockholma. 

Britanski špijunski zrakoplovi tipa Nimrod u upotrebi su od 60-ih godina prošloga stoljeća, a bili su zrakoplovna podrža u protupodmorničkom ratu. Britanska vlada tezrakoplove stavila je van upotrebe još 2010. godine, a namjera je bila zamijeniti ih sa suvremenijima. No program razvoja tih zrakoplova kasni cijeli osam godina, a cijeli projekt premašio je početni proračuna za čak 800 milijuna funti

>>https://www.vecernji.hr/svijet/rastu-tenzije-u-gibraltaru-vidjena-britanska-nuklearna-podmornica-603636

Komentara 11

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:08 11.12.2014.

Unaprijed se zna da je "uljez" Ruski, sada ga samo treba "pronaci" kao oruzje za masovno unistenje u Iraku.

ZR
Zrakomlat
18:47 11.12.2014.

fazon sto nemaju sistem da lociraju dizel-elektricne stelt podmornice, neki dan blokirali radarski sistem nas usa razaracu i vezbali manevre napada iz vazduha... zezaju se, moze im se.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:15 11.12.2014.

Kako znaju da je "uljez" Ruski ako nisu mogli pokrenuti potragu? Ha, ha,ha...propaganda se nastavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije