Suđenje za prijetnje

'Bivša tužiteljica rekla mi je da me neće teretiti'

Zdravko Mamić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
22.01.2016.
u 18:02

Zdravko Mamić na suđenju je bio dobro raspoložen, a na sudskom se hodniku srdačno pozdravio i zagrlio s pravosudnim policajcem

– Egzaktno je da sam ja 2. srpnja uhićen i strpan u zatvor po političkom progonu, ali valjda je normalno da je Mamića za svaki slučaj trebalo zabetonirati i u drugom političkom procesu. To su politički progoni i želim da to javnost zna – kazao je, među ostalim, Zdravko Mamić danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje mu je započelo suđenje zbog prijetnji smrću ocu nogometaša Roberta Murića (20), njihovu obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu te nogometnom menadžeru Davoru Ćurkoviću u prosincu 2013. godine. Na samom početku suđenja Mamić je kazao kako se “apsolutno ne osjeća krivim”, a na sudskom hodniku se prije ulaska u sudnicu srdačno pozdravio i zagrlio s jednim pravosudnim policajcem.

“Sve ću vas pobiti i odslužiti”

Podsjetimo, prema optužnici, Mamić je Muriću, Pakasinu i Ćurkoviću u prostorijama GNK Dinama kazao da “će ih ubiti ako mu uzmu Murića, da će ih sve pobiti i odslužiti”. Upravo je vrijeme podizanja optužnice, koja je podignuta 24. srpnja prošle godine bio i jedan od spornih detalja spominjanih u sudnici jer je Mamićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala kako je optužnica podignuta nakon svih zakonom predviđenih rokova, odnosno da je ona trebala biti podignuta najkasnije do 19. siječnja 2015. godine.

– Pridružujem se uvodnom govoru svoje braniteljice, ali usto još predlažem da se ispitaju i bivše državne odvjetnice Željka Pokupec i Sineva Vukušić. Želim ih ispitati zato što su one bile odustale od mog progona u ovom postupku, što su mi rekle u lice, i želim ih ispitati na okolnosti toga da nije bilo elemenata za podizanje optužnice, i da se ovdje radi o čistom političkom progonu – kazao je Mamić aludirajući na to da je optužnica podignuta nakon što su bivše čelnice zagrebačkog Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva smijenjene nakon što je USKOK protiv njih pokrenuo istragu zbog navodnog pogodovanja jednom okrivljeniku. Iako je Mamić prije i za samog suđenja cijelo vrijeme bio potpuno smiren i dobro raspoložen, u jednom je trenutku odvjetniku Murićeva oca Davoru Radiću dva puta kazao “je... me mali”, i to nakon što je Radić kazao kako želi da u sudski zapisnik uđe to da je Mamić rekao kako su mu državne odvjetnice u lice kazale da će odustati od progona.

Izmišljena svjedokinja

Podizanje optužnice omogućeno je nakon što je 10. srpnja ispitana Martina Ćurković, supruga Davora Ćurkovića, koja nije bila ispitana ranije s ostalim svjedocima.

– Gospođa Ćurković je izmišljena i nebitna svjedokinja. Da je trebala biti ispitana, bila bi ispitana još ‘45., ali odlučili su je ispitati sada samo kako bi mene pokopali ovim političkim progonom – prokomentirao je Mamić u svom stilu.

>> Mamić: Ako mi uzmete Murića, pobit ću vas i odslužit!

>> Tata Murić: Da nam Mamić nije prijetio, moj bi sin bio u Dinamu

Komentara 10

Avatar Titanov sin
Titanov sin
19:27 22.01.2016.

Evo "objektivan" tekst, primjer kako funkcionira crveni list. Mamić se grlio policajcem,poslije pred sudom odgovarao u svom stilu..itd Što nam tekst želi približiti? Jasno, Mamić je kriv i sve osim 20 godina robije je dokaz da je policija korumpirana i sudstvo pristrano i nemoralno. Zašto ne ukinemo policiju i sudstvo, neka list to na svoj pošten način riješi u duhu "šumske etike i morala".

JO
jono
21:16 23.01.2016.

kako ono; Nećete razbojnici., a i neće

JO
-Joško-
20:34 22.01.2016.

Eeeee mamicuu rekla je i meni moja pa da vidis sranja'......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije