volja vlastodršca

Zelena stranka podržava peticiju i prosvjede za opstanak Gorskog kotara

Aljoša babić zeleni
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.11.2014.
u 11:07

Aljoša Babić kaže kako nema razloga za ukidanje Zakona o brdsko planinskim područjima, jer zakoni slični tome koji jamče mogućnost života u brdskim područjima postoje i u drugim europskim zemljama, pa je jasno da EU

Iako uvjereni da neće pomoći, Zelena stranka u potpunosti podržava potpisivanja peticija,prosvjede i sve ostale aktivnosti za opstanak Gorskog kotara. Jasno i glasno treba reći da je Gorski kotar izdan od strane Vlade na čelu sa SDP-om  i da se ukida zakon koji je jamčio kakav takav opstanak toga kraja, poručuje predjednik Zelenih Aljoša Babić (na fotografiji) te kaže kako nema razloga za ukidanje Zakona o brdsko planinskim područjima, jer zakoni slični tome koji jamče mogućnost života u brdskim područjima  postoje i u drugim europskim zemljama, pa je jasno da EU, ističe, ne traži ukidanje zakona, već je to volja vlastodržaca, uvjeren je Babić.

- Prije godinu dana upozoravali smo da će do ovoga doći, prosvjedovali na Markovu trgu, protestirali protiv premijera Milanovića dok se župan Komadina na svečanoj sjednici Primorsko goranske županije s njim grlio i ljubio, hodali pješke od Rijeke do Delnica i danas vidimo da je čitavo vrijeme postojao jasan i proračunat plan da se Gorski kotar dovede u gotovo bezizlaznu situaciju. Smiješnom smo nazivali i predstavu odlaska čelnika Gorskoga kotara kod premijer Milanovića u Zagreb koja je najviše ostala u sjećanju potome kako potpredsjednik SDP-a uručuje svom predsjedniku bocu medice.

Tragično je da se pojedinci i danas, kad je voda došla do grla, umjesto da stanu uz čelnike Gorskoga kotara i na čelo prosvjeda, pozivaju na neke analize Ekonomskog fakulteta koje bi trebale objasniti Goranima da jako dobro žive. Bljutavo je optuživati da iza pokušaja nekih čelnika Gorskog kotara da prosvjeduju za spas svoga kraja stoji oporba, jer istu priču slušamo već godinama. Tužno, ali i očekivano, jer se još jednom pokazalo da ukoliko si sam ne pomogneš, nitko ti neće, pa je sigurno da i Gorani nisu trebali šutke promatrati kako se kroje zakoni koji će život u njihovu kraju učiniti skoro nemogućim - navodi Babić.

>> Mirjana Rački: U Gorskom kotaru 
je najmanje Gorana

Komentara 1

MI
mihailo
16:06 11.11.2014.

treba se odvojiti od Primorja , pa neka bude ta županija samo primorska a ne i Goranska , prići Slovencima i proglasiti naš grad da je na Svetoj Geri gdje je i taj dio i "sporan" , uamo je kolikoo znam i Slovenska vojska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije