žestoki otpor ukrajinaca

Zelenski: Ono što rade civili opasno je i hrabro, u tjedan dana bez oružja potukli smo neprijatelja

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij potpisao odluku o op?oj mobilizaciji
Foto: Ukrainian Defence Ministry Press
1/9
03.03.2022.
u 08:39

Dodao je da se moral neprijatelja stalno pogoršava, sve više okupatora bježi natrag u Rusiju unatoč tome što ih je 10 puta više nego Ukrajinaca

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se Ukrajincima na Facebooku i istaknuo da ukrajinska vojska, granični policajci pa čak i obični poljoprivrednici svaki dan zarobljavaju rusku vojsku te da svaki okupator mora znati da će se susresti s žestokim otporom Ukrajinaca koji neće odustati. 

– Svi koje zarobimo kažu samo jedno – da ne znaju zašto su ovdje – rekao je Zelenski koji iz dana u dan podiže moral svoga naroda svojim izjavama i obraćanjima.

– Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili – nastavio je. Dodao je da se moral neprijatelja stalno pogoršava, sve više okupatora bježi natrag u Rusiju unatoč tome što ih je 10 puta više nego Ukrajinaca.

– Potukli smo neprijatelja bez oružja. Iskreno se divim herojskim civilima Konotopa, Baštanke, Energodara, Melitopolja i drugih gradova i sela Ukrajine koji ne dopuštaju okupatorima napredak. Civili im blokiraju ceste, izlaze ispred neprijateljskih vozila. To je vrlo opasno, ali je isto tako iznimno hrabro – rekao je Zelenski.

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO U Kijevu se stvaraju redovi za hranu: "Ne znamo hoće li se sutra moći dostaviti nešto ili ne"

Komentara 10

DL
Dvanaest__legija
10:27 03.03.2022.

Bravo Ukrajinci, razvalite im te metalne kante!

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
10:27 03.03.2022.

Vidim da nitko nije primjetio kaj ovaj komedijaš priča: ...'sve više okupatora bježi natrag u Rusiju unatoč tomu što ih je 10 puta više nego Ukrajinaca.' 10 puta više Rusa!?? Pa gdje ti je vojska, komedijašu? Ima vas preko 40 miliona stanovnika. Očito je da je vojska zbrisana s lica zemlje i sad grupica teritorijalne obrane s par ručnih bacača ratuje protiv ruske vojske. Kako će to završiti? Inače, Amerima je trebalo više od mjesec dana da pregaze Irak, a krenuli su silovito. Ovi će biti gotovi za najviše 2 tjedna.

NB
niko bitan
19:23 03.03.2022.

Vidim da ima ovih koji mu se rugaju. Kao, laže nas. Pa je li nama JNA bratija okupirala 1/3 države na brzinu? I još nismo bili priznati. I čemu smo se mi imali nadati? Pa kako vas nije sram, glodavci? Propaganda kažete? Naravno, ali stižu i karte s prostorom kojega su osvojili Rusi. Pardon, vojska Ruske federacije. Pogledajte se u ugledalo vi koji toliko volite istinu. Nije puno dalje od majmuna. Mislim, visoka genetska podudarnost - znanstvena činjenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije