PROVODILA PRAVDU NA SVOJU RUKU

Žena sjekirom pokušala presjeći konop kojim je brod privezan za obalu: 'Ovo je protuzakonito'

Foto: Pixabay
1/2
11.08.2024.
u 15:56

"Ajde odgovori mi samo na jedno pitanje; od čega si luda?" čuje se muški glas na snimci, vrlo vjerojatno s broda koji je vezan za stijenu.

Redakciji Morskog.hr stigla je snimka koja prikazuje ženu kako pokušava sjekirom presjeći konope privezane za stijenu, neposredno uz samu plažu. Snimku je, čini se, zabilježio netko s plovila nasuprot obale, no još uvijek nije poznato vrijeme ni mjesto incidenta. Na snimci nije vidljivo je li drugi kraj konopa povezan s brodom, no prema pisanju Morskog.hr, pretpostavlja se da je žena reagirala zbog protuzakonitog privezivanja velikih jahti, kruzera i drugih većih plovila za stabla i stijene, čime je očito prekršen zakon.

"Ajde odgovori mi samo na jedno pitanje; od čega si luda?" čuje se muški glas na snimci, vrlo vjerojatno s broda koji je vezan za stijenu. "Ovo je protuzakonito" viknula je žena s obale, no muškarac ju je zatim prekinuo; "Ovo je zakonito, a ti nemaš pojma. I ovo ti ide sad na policiju, a za ovo ćeš platit' štetu, jesi čula? Ja plaćam porez ovoj državi, plaćam koncesiju, a šta ti radiš? Ajde, vrati se u Vrapče, ludo jedna luda. Uništavaš privatnu imovinu."

Cijeli video svađe možete pogledati OVDJE.

"Vi ste već prijavljeni", odgovorila mu je žena. Naime, iako ženi nije dozvoljeno lupati sjekirom po stijenama i uništavati tuđu imovinu, odnosno odvezivanjem plovila ugrožavati sigurnost putnika i broda, potrebno je napomenuti kako ne postoji koncesija ili porez koji dozvoljava privezivanje velikih brodova za stijene i stabla, piše Morski.hr. Naime, prema Pravilniku o plovidbi unutarnjim vodama, članak 7.04, stavak 3, izričito zabranjuje privezivanje plovila za stabla, klinove, ograde, granično kamenje, stupove, željezne stubove ili ljestve, kao i slične objekte.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

1/16
Ključne riječi

Komentara 2

LE
Levanto
18:37 12.08.2024.

Ovo vezivanje za kraj niko pamrtan neće toleriratii. Ona ne smije provoditi zakon ali kad država ne radi, onda je to grsđanska obveza. Bahatluk na svakom koraku.

SL
slonko
16:10 11.08.2024.

Žena je samo provodila zakon, kad to zaduženi za njega ne rade. Pravilnik o plovidbi unutarnjim vodama u članku 7.04, stavku 3, jasno nalaže da je "zabranjeno vezivati se ili povlačiti se uz pomoć stabala, klinova, ograda, graničnog kamenja, stupova,, željeznih stuba ili ljestava i sličnih objekata".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije