Predsjedništvo SDP-a: Svađe i psovke zbog Milana Bandića

Zlatko Komadina istjeran zbog sukoba sa Zoranom Milanovićem

Zoran Milanović i Zlatko Komadina
Anto Magzan/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
04.11.2009.
u 20:14

Komadina je postao neugodan prema Špremu i Jelušiću, dobacivao im da ne znaju Statut svoga grada, da se HDZ-u ne bi moglo dogoditi da se okrene protiv svog gradonačelnika.

Na sjednici Predsjedništva raspravljali smo o predsjedničkim izborima, o početku prikupljanja potpisa za našeg kandidata Ivu Josipovića. Naš je interes da što bolje i efikasnije krenemo u izbornu kampanju – izjavio je Igor Dragovan, tajnik SDP-a, nakon sjednice Predsjedništva novinarima koji su prvi put bili prisiljeni više od tri sata čekati na kiši i hladnoći jer im nije bio dopušten ulazak u zgradu SDP-a.

Dragovan je pokušao prikazati kako je sve bilo u redu na sjednici na koju nisu došli samo Zvonimir Mršić i Milan Bandić, no sve je govorilo da nije bilo tako. Prije svega, sjednica je počela u vrijeme kada je u javnost izašlo Bandićevo priopćenje da zamrzava članstvo i sve funkcije u stranci na 90 dana, potom se pročulo da je Milanović izbacio potpredsjednika stranke Zlatka Komadinu sa sjednice zbog njegova inzistiranja da se na dnevni pred Predsjedništva stavi situacija u Zagrebu, a na kraju je došla i potvrda Bandićeve kandidature za predsjednika države.

– Bandić je svojom kandidaturom automatski aktivirao članak Statuta po kojem mu prestaje članstvo u SDP-u jer institut zamrzavanja članstva ne postoji u Statutu – odgovorio je Dragovan na novinarsko pitanje hoće li SDP izbaciti Bandića iz članstva nakon najave kandidature. Na pitanje je li Milanović doista istjerao Komadinu sa sjednice Predsjedništva Dragovan je rekao da je rasprava bila dinamična, ali nije bilo nikakve dramatične situacije.

– Kolega Komadina otišao je ranije, ali otišli su i Ranko Ostojić i Željka Antunović – pokušao je stvari relativizirati Dragovan. I glasnogovornica stranke poručila je novinarima da Komadina nije izbačen, nego je sam izašao, iako su neki članovi Predsjedništva još tijekom sjednice potvrdili da su i oni shvatili da je Komadina bio izbačen. Naime, Ranko Ostojić otišao je jer je hvatao avion za Split, Željka Antunović jer je imala prije dogovorenu obvezu, a Komadina jer se sukobio sa šefom stranke.

Sam Komadina nije bio voljan govoriti o tome što se dogodilo. Samo je posredno poručio da “ne želi o tome i da moli za razumijevanje”. Od Milanovićevih se ljudi, međutim, moglo čuti da je “Komadina provocirao konflikt”. – Nije istina da je Milanović odbio staviti na dnevni red situaciju u zagrebačkoj Skupštini. Upravo zato je i pozvao Borisa Šprema i Ivu Jelušića na sastanak jer je htio da oni objasne što se sve poduzimalo kako situacija u Skupštini ne bi onako izgledala.

No, dok su oni objašnjavali, Komadina je postao neugodan prema Špremu i Jelušiću, dobacivao im da ne znaju Statut svoga grada, da se HDZ-u ne bi moglo dogoditi da se okrene protiv svog gradonačelnika, a na kraju je počeo i psovati. Milanović mu je na to rekao da ne može tako razgovarati i ako se misli i dalje tako ponašati, neka napusti sastanak. Komadina je na to otišao – kažu bliski predsjedniku stranke. Milanka Opačić navodno je pokušala smiriti situaciju i nagovoriti Komadinu da ne ode, ali on je ipak izašao.

Sukob s Komadinom nije bio jedina neugodnost jučerašnjeg sastanka. I riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji se SDP ponio u glasovanju za arbitražni sporazum sa Slovenijom smatrajući da je SDP trebao biti za taj sporazum.

Ključne riječi

Komentara 68

AR
arka
20:52 04.11.2009.

bandica kandidatura je dokaz da stvari u sdp-u ne kunkcioniraju bas najbolje....nekada druga stranka u hrvatskoj po snazi danas je predmet sprdnje

OB
-obrisani-
20:47 04.11.2009.

Čudi me ponašanje Komadine. Što imaju raspravljati o Bandiću? Taj je sam odlučio o svojoj sudbini kada se kandidirao za predsjednika izbjegavajući stranačke predizbore i samu stranku. Ne\'š ti njega i njegove važnosti......

AG
Agramer198
20:33 04.11.2009.

Ma čovjek očekuje da napokon netko pokaže da ima \"kičmu\" a oni prilikom glasovanja o arbitražnom sporazumu su svu suzdržani... Toliko o poštenju, integritetu itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije