Zoran Milanović: Još je jučer Šuker tvrdio da je rebalans nepotreban

26.02.2009.
u 19:29

– Nije bilo nijednog razloga da ovoliko dugo čekamo na antirecesijske mjere. No drago nam je što je Vlada nakon mjesec dana prihvatila dio prijedloga iz SDP-ova paketa mjera – komentirao je danas Zoran Milanović Vladin paket antirecesijskih mjera.

Milanović je odgađanje odluke o načinima izlaska iz krize protumačio kao nedostatak vizije unutar Vlade o tome na čemu i kako treba štedjeti. – Svim snagama opirali su se našem prijedlogu za rebalansom proračuna, a sada se dogodio kopernikanski obrat i rebalansa će, prema najavama, biti već za dva do tri tjedna.

Još je jučer Šuker tvrdio da je rebalans proračuna nepotreban – rekao je Milanović, koji je uvjeren da između premijera Ive Sanadera i ministra financija Ivana Šukera postoje snažne nesuglasice o tome u kojem bi smjeru trebalo krenuti u pokušaju zaustavljanja krize.

Na pitanje vjeruje li doista da će Vlada napraviti promjene u proračunu uoči lokalnih izbora, Milanović je ustvrdio da je “vjera jedino što nam preostaje kada je ova Vlada posrijedi”. (Vo. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije