iskreno žaljenje

Župan Dekanić uputio pismo podrške veleposlaniku Ukrajine u Hrvatskoj

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje  dokumentacije za projekt „Centar crne slavonske svinje – Fajferica“
Davor Javorovic/PIXSELL
25.02.2022.
u 14:52

Podsjetio je i kako je Ukrajina bila prva država koja je priznala Republiku Hrvatsku te da je to učinila i prije drugih europskih država.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić uputio je veleposlaniku Ukrajine u Hrvatskoj Vasilju Kiriliču iskreno žaljenje povodom svih događanja.

- Izražavam iskreno žaljenje što Vaša osobna predanost i predanost Ukrajine nije uspjela u namjeri da se svako nerazumijevanje riješi mirnim, diplomatskim putem, što nije rezultirala izbjegavanjem ljudskih žrtava. U ovim teškim trenucima za Ukrajinu želimo Vama i ukrajinskom narodu dati bezrezervnu potporu i razumijevanje. Iskreno se nadamo da još uvijek postoji dovoljno dobre volje i mogućnosti da se postigne mir u Ukrajini bez dodatnih sukoba i ljudskih žrtava – poručio je Dekanić.

Podsjetio je i kako je Ukrajina bila prva država koja je priznala Republiku Hrvatsku te da je to učinila i prije drugih europskih država. S ovom podrškom Dekanić kaže kako je želio uzvratiti istom mjerom. Kazao je i kako ruski narod nije odgovoran za rat i da Rusi ne žele da se to događa. Govoreći o situaciji u Ukrajini dodao je kako čelništvo Rusije nije učinilo dobre korake te da se nada kako će se sve vrlo brzo okončati.  

Dekanić je rekao kako se Vukovarsko – srijemska županija stavlja na raspolaganje za sve oblike humanitarne pomoći u skladu sa svojim mogućnostima. 

Više o ruskoj invaziji na Ukrajinu pročitajte OVDJE

Video: Ukrajinka o napadu: Nisam mislila da će se to zaista dogoditi u ovom životu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije