Dan grada zagreba

Besplatni razgledi, radionice, koncerti i izložbe, a slavi se u znaku 150. obljetnice Zagorkina rođenja

Zagreb: Svečana smjena straže Kravat pukovnije na Trgu bana Jelačića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
30.05.2023.
u 10:05

U tramvajima će zasvirati orkestar ZET-a, a u Centru za kulturu Maksimir možete gledati film o slavnoj književnici

Upoznavanje likova iz slavnih romana, tematske šetnje, projekcija dokumentarno-igranog filma, besplatne radionice i koncerti te razgledavanje izložbi Etnografskog muzeja uz autorsko vodstvo samo su dio programa koji vas sutra očekuje u povodu Dana grada, koji je posvećen 150. obljetnici rođenja Marije Jurić Zagorke.

VEZANI ČLANCI: 

Tako će, među ostalim, u 10 sati Zagrebački orkestar ZET-a zasvirati u tramvajima, a u podne i na glavnom trgu. Mila Elegović, Mladen Burnać i Damir Gónz zapjevat će u 19.30 sati u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete na koncertu "Ljubavnici", a u četvrtak navečer u galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb u sklopu ciklusa Novi val klasike zasvirat će Dario Sabol i Dijana Bistrović.

Projekcijom dokumentarno-igranog filma "Zagorka" pak sutra u 18 sati počastit će vas maksimirski Centar za kulturu u Švarcovoj 18. Klinci će se zabaviti na radionici "Ilustracija priče, bajke, mitova i legendi prema djelima Marije Jurić Zagorke" u gajničkom Centru za kulturu, ispred kojega će u 19 sati zapjevati i "Mudri trio".

VEZANI ČLANCI: 

U Memorijalnom stanu na Dolcu možete preuzeti "misteriozno pismo" te se zaputiti u razgled grada, a u 20 sati ondje će oživjeti likovi iz Zagorkinih romana. Gradsko Društvo turističkih vodiča vodi vas na četiri besplatna razgleda grada tijekom kojih ćete zasigurno susresti popularne likove iz prošlosti ili naletjeti na smjenu straže počasne satnije Kravat pukovnije. 

GALERIJA: ZET uveo veliku promjenu u kupovinu karata: Prvi smo isprobali novu aplikaciju, evo detaljnih uputa

Zagreb: Svečana smjena straže Kravat pukovnije na Trgu bana Jelačića
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije