ZVUČI DOBRO, ALI...

Biste li vi pristali? Na interentu osvanuo oglas za najam stana u Zagrebu, uvjeti su suludi

Novim porezom na nekretnine bit će obuhvaćene kuće i stanovi za iznajmljivanje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
02.10.2024.
u 14:24

Ima podno grijanje, klimu te dodatnu električnu grijalicu, ali stanarima se, među ostalim, nameću razna ograničenja oko prehrane

Stanarina je 500 eura, plus režije, a stan je veličine 48 kvadrata te komforno i moderno opremljen. U određenim slučajevima platili biste morali samo 350 eura, ali mnogima se ta 'caka' ipak čini neprihvatljivom. Da ne spominjemo još i prehrambene restrikcije...

Jedan je oglas za stan u Prečkom osvanuo na Facebook grupi za iznajmljivanje i potragu za cimerima, a ispočetka se činilo kao normalan oglas sa stanarinom koja je, za zagrebačke standarde, regularna. Stan je na osmom katu s pogledom na Zagreb, a lokacija je izvanredna, stoji u oglasu. 

– Stan se sastoji od spavaće sobe, prozračnog i svijetlog dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom te kupaonice opremljene tušom. Nedavno je potpuno renoviran i opremljen novim namještajem. Ima podno grijanje, klimu te dodatnu električnu grijalicu – piše u oglasu. 

Novim porezom na nekretnine bit će obuhvaćene kuće i stanovi za iznajmljivanje
1/4

I dok su neki vjerojatno već posegnuli za mišem i krenuli kontaktirati vlasnicu, oni koji su nastavili čitati vjerojatno su se smjesta predomislili. Jer, postoje i dodatni uvjeti za stan: Osim toga što je nepušačka zona, što je razumljivo, traži se i da se u njemu ne smije pripremati ni konzumirati meso, riba, kao ni jela s lukom i češnjakom.

No, to nije sve. "Zbog mojih poslovnih obaveza, stan bih koristila otprilike jednom u tri mjeseca na tri do pet dana. Za taj mjesec, najamnina bi bila unajmljena za 150 eura", piše u oglasu.  Koliko se ljudi na kraju javilo nije, naravno, poznato, no za pretpostaviti je da ne postoji mnogo budućih stanara koji bi pristali na ovakve uvjete. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
15:03 02.10.2024.

A gdje bi bili najmoprimci tih 3 do 5 dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije