PROMO

Božićna čarolija u Dugom Selu

Božićna čarolija u Dugom Selu
14.12.2021.
u 12:45

Božićna čarolija u Dugom Selu privlači sve više posjetitelja. Naime, nakon što je otvoreno jedno od najvećih klizališta u Zagrebačkoj županiji sve je više onih koji osim klizanja žele isprobati i lokalne proizvode.

Tako ćete u Gradu Dugom Selu uz bogatu gastronomsku ponudu moći isprobati i kuhano vino. Svi  posjetitelju dugoselskog adventa imat će tako priliku uživati u ledenoj čaroliji na Gradskom klizalištu ili se prošetati gradskom šetnicom tik uz klizalište, blistavim Kontesinim putem.

„Danas smo imali otvorenje klizališta, a sutra, u subotu, otvorenje Kušlec Vugleca. Uređena je kućica Djeda Mraza,  ukrašen blistavi bor, i postavljene prekrasne adventske svijeće, a organizirali smo i božićni vlakić za naše mališane. Vidjeli smo danas i Svetog Nikolu, koji je našu dječicu darivao slatkišima, a isto će činiti u subotu ovdje na klizalištu, te u nedjelju ispod vure“, rekao je Panian.

Nakon vratolomija koje je priredio klub LEDA, a 19 sati prisutne je pjesmom zabavio rock trio Gavrani, dok su za podjelu finog vina bili zaduženi dugoselski vinari, članovi udruge "Terra Sancti Martini".

Ovo je već sedma godina kako Grad Dugo Selo organizira klizalište pored sportskog centra i biti će otvoreno svaki dan osim blagdana. Na klizalištu se nalazi i poštanski sandučić Djeda Božićnjaka u koji djeca mogu ostavljati pisma sa željama.

„Svakog vikenda do Božića, na više mjesta u centru Dugog Sela, očekuju nas nastupi raznih grupa, DJ party, zatim predstava za djecu „Rudolfova potraga za blagom“, nastup „Ttaboo benda“, igre na ledu, face painting i još pregršt sadržaja“, najavio je Panian.

„Iza nas je još jedna turbulentna godina koju smo zajedno prebrodili. Zato ovaj Advent, kad očekujemo najdraži blagdan Božić, blagdan mira i nade, želimo za naše građane i drage nam goste učiniti sretnim, posebnim i zajedno proslaviti. Treba vjerovati u dobro jer samo dobro može dobro i dati. Stoga smo se odlučili na humanitarno puštanje lampione za dvoje potrebitih sugrađana“, kazao je Panian.

Na klizalištu se nalaze dvije kutije u koje građani mogu ubacivati svoje humanitarne priloge za potrebite građane. Također, sav prihod od prodaje lampiona bit će uplaćen za istu svrhu.

„Pozivam sve posjetitelje Adventa u Dugom Selu da ostanu odgovorni, i poštujući sve epidemiološke uvijete ipak dočekaju ovaj Božić veselo i radosno“, rekao je Panian, a iz Sportskog centra napominju kako je potrebno pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Za korištenje klizališta nije potrebno posjedovati COVID potvrdu već će se redari brinuti o maksimalnom broju posjetitelja propisanom od strane nacionalnog stožera.

PROGRAM ADVENTA DUGO SELO 2021.

17.12.2021.

  • 18:30 = Humanitarno puštanje lampiona i podjela kuhanog vina
  • 19:00 – 22:00 = Nastup glazbenika Đure Ravenšćaka

18.12.2021.

  • 17:30 – 18:00 = Moto mrazovi
  • 18:00 – 19:00 = Mađioničarski nastup „Jozo Bozo“
  • 19:00 – 22:00 = Nastup tamburaškog sastava „Ljubavnici“

31.12.2021.

  • Doček nove 2022. godine uz nastup rock sastava „Studio Envi“

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije