Božićni sajam

Božićne kućice rade iako Komora sutra odlučuje kome pripadaju

'01.12.2011., Zagreb - Pocela prigodna prodaja na standovima u Bogovicevoj ulici. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
20.11.2012.
u 22:23

Već rade kućica s hranom i dvije u kojima se prodaju fritule. I. Obad, predsjednik Obrtničke komore, negira njihov raniji početak rada

Iako se tek sutra odlučuje u Obrtničkoj komori tko će dobiti kućicu na božićnom sajmu u Gajevoj i Bogovićevoj ulici, neke su od kućica već otvorene. Na početku Gajeve smještena je velika kućica u kojoj se nude hrenovke, pršut, fritule i druga hrana, kao i svake godine, iako je do službenog početka sajma ostalo još tjedan dana. Još dva štanda s fritulama, jedan na početku Petrićeve te drugi na ulazu u adventski šator na Trgu, također rade, iako se tek danas odlučuje kome će pripasti ta mjesta. Raniji početak rada pojedinih štandova predsjednik Obrtničke komore Ivan Obad negira.

Kaže da su oni samo \"namontirani\" te da će oni koji su dobili koncesiju moći otvarati štandove.

– Gradonačelnik je dopustio da se kućice prije namontiraju, no one će početi raditi za tri-četiri dana. Tu nema ništa sporno, sutra će se obaviti uplate od 10 tisuća kuna, a nakon toga će se kućice otvoriti – tvrdi Obad.

Natječaj za Božićni sajam, raspisan prije dva tjedna, a koji će se održati od 28. studenoga do 7. siječnja, podigao je mnogo buke među domaćim obrtnicima nakon što su u uvjetima natječaja izjednačeni proizvođači tradicionalnih suvenira i trgovci.

Komentara 2

LI
LILLIT
16:18 21.11.2012.

A neki dobili dozvolu--- opet ispod stola

MI
Milkica
11:57 21.11.2012.

A evo ga, vašar tek što nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije