Kompenzacijska mjera

Danijela Dolenec: Roditeljima odgojiteljima želimo pružiti stručno usavršavanje i edukacije

Zagreb: Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec održali konferenciju za medije
Zeljko Hladika/PIXSELL
19.01.2022.
u 12:10

Ovim upitnikom želimo doista adresirati eventualno socijalno ugrožene skupine i vidjeti da li postoji prostor da se naprave neke edukacije. Tu se grad može i želi uključiti, pojasnila je Dolenec

Poslali smo upitnik, sastavljen tako da postavlja niz pitanja uz socijalni profil i radne karijere. Grad tu ima neke resurse gdje bi mogao smisliti neke edukacije i usavršavanja za tržište rada, pojasnila je danas za u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" Radio Sljemena zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec, koja se jučer sastala s roditeljima odgojiteljima, odnosno jednom njihovom udrugom, Hrvatska mati. 

- Ja naglašavam da je glavna mjera ubrzano investiranje u vrtiće, a ovim upitnikom želimo doista adresirati eventualno socijalno ugrožene skupine i vidjeti da li postoji prostor da se naprave neke edukacije. Tu se grad može i želi uključiti - pojasnila je Dolenec, te roditelje pozvala da ispune upitnik. Očitovala se, naravno, i na pravne akcije roditelja odgojitelja, naglasivši da će se Grad očitovati na ono što može. 

Emisija se osvrnula i na ukidanje štetne odluku o pročistaču otpadnih voda, kojom je 400 milijuna kuna trebalo investirati iz gradskog proračuna. 

- Naslijedili smo situaciju u kojoj je treću fazu je potrebno provesti, a prema važećim sporazuma i odlukama  važio je raniji model da koncesionar ide u investiciju a da to mi platimo. To je jedna od situacija gdje drugačije ne može. Mi nismo s time bili zadovoljni, ušli smo u niz sastanaka i razgovora i naišli na razumijevanje i dobru volju. Niz procesa takvih vodimop i drago nam je da možemo obavijestiti javnost. Važno je završiti proces, a koncesionar je bio voljan da Vodoopskrba i odvodnja bude investitor. A ako je on investitor, onda to postaje nešto što možemo prijaviti na EU sredstva. To je 400 milijuna kuna. Otvarju se mogućnosti i za druge velike projekte i investicije - rekla je Dolenec. 

Jedna od tema je bilo i očitovanje reprezentativnih sindikata glede najavljenih otkaza u Holdingu. Mladen Novosel ih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske nije isključio mogućnost štrajka ne dođe li do kvalitetnijeg dijaloga. 

 

 

- Prema informacijama koje ja imam, očitovanje 16 reprezentativnih sindikata je proces koji traje cijeli studeni i prosinac, a trajat će i cijeli siječanj i veljaču. Legitimno je da sindikati vrše pritisak i izvana. Cijelo vrijeme se vrše pregovori između uprave i sindikata. Taj plan je pred donošenjem. Sistematizacija – isto tako se slažem. U potpunosti ćemo poštivati kolektivni i sve njegove dodatke. Ne vidim da postoji veliki spor kako se proces mora voditi niti oko njegovog cilja - kaže D. Dolenec. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar nekakav
nekakav
14:46 19.01.2022.

ljude je trebalo obučiti prije nego su se prihvatili posla, tj. više djece! trebalo im je slovo po slovo pročitati, da ovo što bandić predlaže bude isplaćivano iz gradskog proračuna sve dok se odluka ne promijeni. niti jedno pravo nije vječno, a izraz stečena prava je jedna kurtoazna jezična tvorba koja neke ljude zavarava, pa misle da kad jednom se nečeg domogneš, da je to vječno. e nije. promjena zakona, i sve penzije se mogu izjednačiti. uostalom, ako ti ljudi koji su se povukli za odlukom bandića, nisu bili svjesni toga da dijete nije stvar koju odbaciš nakon par godina, da to živi i duže od njih, e onda mi ih nije žao. vidjeli smo mi i kakve su to osobe, iz onih par snimaka je sve jasno, koji je cilj njihovog prihvaćanja 'statusa odgojitelja'. djeca su tu sporedna. za pravog roditelja koji voli dijete nikakva državna subvencija ne znači ništa, dijete je cvijeće života, a ako si ga 'napravio' zbog 3.000 kuna mjesečno na nagovor nekog političara, onda mi je jako žao, ali samo djeteta.

DU
Deleted user
13:49 19.01.2022.

A to usavršavanje će provoditi firme njihovih pulena. Koje maslanje .

IG
igorl
09:50 21.01.2022.

Oj bogati. Ne zele oni edukaciju i posao. Oni zele pare, kesh, lovu. Na racun. Bez da moraju ucit i radit. Sto je tu tako tesko za shvatit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije