POGON JEDINSTVO

Dokumentarci pod vedrim nebom uz Savu za kraj ljeta

PR Pogon
28.08.2024.
u 10:00

Program započinje u petak u 20 sati kada će se prikazivati "Sjećanja u polaroidima".

Uz savski nasip, u Velikom dvorištu Pogona Jedinstvo, u petak i subotu će se održati večernje open air projekcije dokumentarnih filmova. Riječ je o Savskom doku, besplatnom open air filmskom programu koji organizira Pogon u partnerstvu s Restartom i Kinoklubom Zagreb. Za pravi filmski doživljaj posjetitelje očekuju i kokice, dok će osvježavajuća pića moći nabaviti na vanjskom šanku Pogonovih susjeda u Močvari.

– Povratak gradskih gužvi i polagane pripreme za povratak na posao, faks i školu lakše su uz druženje i laganu dozu kulture. Zato smo vam za sam kraj kolovoza pripremili dokumentarni filmski program idealan za nježan povratak u stvarnost – poručili su organizatori.

Program započinje u petak u 20 sati kada će se prikazivati "Sjećanja u polaroidima", film Luke Duvančića. Autor se vraća na mjesta uz koja ga vežu sjećanja i snima ih Polaroid fotoaparatom, a zatim fotografije manipulira koristeći AI program. Film istražuje pouzdanost sjećanja, koliko su podložna promjenama kroz godine i kako te promjene oblikuju percepciju prošlosti. Moći će se pogledati i film češke redateljice Marte Kovářove "Svijet po mjeri mog tate", dokumentarac koji  bilježi zajednički san fizičara i njegove kćeri umjetnice o učinkovitom rješenju za spas planeta, te "Teletext", film Nele Gluhak.

POVEZANI ČLANCI:

U subotu su na repertoaru "Rezidba" i "Funne: djevojke koje sanjaju more". "Rezidba" je nagrađivani kratki film Katarine Dude koji prikazuje kako se jedan djed uhvatio ukoštac sa snimanjem i montažom i je li uz pomoć svoje unuke Katerine Dude uspio u filmski medij prenijeti svakodnevicu malog mjesta na moru. A da nikakve zdravstvene tegobe, ekonomske krize i strahovi ne mogu spriječiti grupu odlučnih talijanskih zlatnih djevojaka da se po prvi put u životu zapute na more u Hrvatsku, vidi se u filmu Katie Bernardi "Funne: djevojke koje sanjaju more".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije