Smijeh je lijek

Dr. Novak: Klaunovi, čekaju vas i mališani u gradskim bolnicama

Red noses
Robert Anic/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
18.02.2011.
u 15:37

Kada se najmanje nadala, sedmogodišnja Iva ugledala je dva crvena nosa prilijepljena uz staklo bolničke sobe

Projekt međunarodne organizacije Red Noses “Klaunovi doktori”, koji je na Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb stigao je još lani u listopadu, jučer je predstavljen javnosti. Nakon “probnog roka” u bolnici je odlučeno da će klaunovi u bijelim kutama male pacijente i dalje redovito posjećivati po odjelima dva puta tjedno.

I klaunovi žive na Rebru!

Riječ je o posebno odjevenim glumcima i glazbenicima koji utorkom i četvrtkom posjećuju oboljele mališane u njihovim sobama te tako djeci, ali i roditeljima olakšavaju stresne bolničke dane.

– Toga dana mama baš nikako da dođe... Stalno sam gledala vrata jer bilo je dosadno – prisjetila se sedmogodišnja Iva svog prvog susreta s klaunovima. Baš kada se najmanje nadala, nastavila je djevojčica, na staklima sobe ugledala je dva crvena nosa. – Prilijepili su se, a onda ušli u sobu. Izvodili su ludorije ... Jako sam se smijala – prisjetila se djevojčica.

– Baš je lijepo što i klaunovi stanuju u ovoj bolnici – nastavila je jedva se susprežući da ne prasne u smijeh jer sjećanja na posjet još su živa.

Klaunovi su u nekoliko mjeseci na Rebru razveselili čak 1073 djeteta.

– U sobe stižemo u paru, a imamo pripremljenu 15-minutnu etidu za mališane – objasnio je “glavni klaun” Zoran Vukić koji je klaunsku karijeru otpočeo prije više od 10 godina. Hrvatski ogranak klaunova doktora broji 11 ljudi, no u posjete djeci odlazi ih tek četvero.

– Ostali su na obuci u Beču, a kako stvari stoje, kada se vrate u Hrvatsku, imat će pune ruke posla.

Poziv iz Grada

– Molimo vas, požurite, jer i djeca u bolnicama na Goljaku, Srebrnjaku i u Kukuljevićevoj željno vas iščekuju! – pozvala je Crvene noseve dr. Lidija Hrastić Novak iz Ureda za zdravstvo i dodala da će im Grad dati svu podršku ne bi li i do malih pacijenta koji se liječe u gradskim bolnicama stigli što prije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije