TEŠKO OZLIJEDIO POLICAJCA

Tko je mladić koji je u subotu napravio kaos u centru Zagreba, svojom verzijom priče zaprepastio je policajce

Zagreb: Policija uočila ukradeno vozilo, pri uhićenju ozlijeđen policajac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
14.10.2024.
u 13:21

Policajac mu je zatim prišao kako bi ga uhitio, da bi u trenutku kad ga je uhvatio s ciljem da ga izvuče, vozač pritisnuo papučicu gasa i nastavio bježati. Neko vrijeme je tako policajca, koji je s pola tijela bio u vozilu, dok su mu noge virile van, vukao sve do visine Tomićeve govoreći mu usput "Sad ću te ubiti go*** jedno pandursko"

U prostorije državnog odvjetništva u Zagrebu jutros je nakon dvije noći provedene pod ingerencijom policije, priveden 20-godišnjak i to zbog incidenta koji se na ulicama metropole odvio u subotu. Osumnjičeni je, podsjetimo, divljačkom vožnjom kršeći prometne propise skrivio nesreću te ujedno teško ozlijedio policajca, nakon čega se suočio se s nizom kaznenih prijava od teške krađe provaljivanjem preko prisile prema službenoj osobi na štetu tri policajca do dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

VEZANI ČLANCI: 

Kako doznaje Jutarnji.hr, u subotu oko 12.15 sati policajci su na Trgu žrtava fašizma u pravcu Jelačićeva trga uočili MG HS talijanskih nacionalnih oznaka koji je dan ranije ukraden na području Velike Gorice. Policajci su auto odmah pokušali zaustaviti, ali vozač se nije zaustavio već je udario u policijski kombi koji na sebi nije imao vidljivih obilježja. Vozač je potom parkirao na na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je zapalio cigaretu, spustio prozor i pojačao muziku do daske. 

Policajac mu je zatim prišao kako bi ga uhitio, da bi u trenutku kad ga je uhvatio s ciljem da ga izvuče, vozač pritisnuo papučicu gasa i nastavio bježati. Neko vrijeme je tako policajca, koji je s pola tijela bio u vozilu, dok su mu noge virile van, vukao sve do visine Tomićeve govoreći mu usput "Sad ću te ubiti go*** jedno pandursko".

VEZANI ČLANCI: 

U jednom trenutku se policajac uspio osloboditi i pasti na tlo te pritom zaraditi prijelom lakta što se, inače, kategorizira kao teška tjelesna ozljeda. U daljnjem bijegu 20-godišnji vozač je dolaskom do Frankopanske svojom jurnjavom ugrozio još tri pješaka da bi se u Dalmatinskoj, gdje je pokušao prvo ući u rikverc, zabio u zgradu gdje su ga policajci interventne i specijalne policije uhitili uz uporabu sredstava prisile.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, njegova verzija cijele akcije vidno je drugačija od činjeničnog stanja u kaznenoj prijavi počevši od toga da negira krađu skupocjenog vozila nego da je dobio njegove ključeve. 

Komentara 2

JE
Jegermeister
14:13 14.10.2024.

Ako je automobil zaista bio ukraden, onda bi taj valjda bio prvi ukradeni automobil u zadnjih 100 godina da ga je hrvatska policija pronašla…Inače, potrage za ukradenim autima su redovito bezuspješne.

Avatar ilirac
ilirac
13:50 14.10.2024.

Pokusavam u clanku otkriti zaprepascenje policajaca verzijom koju je ispricao mladic priveden zbog krade i objesne voznje prilikom bjezanja od policije koja ga je pokusavala zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije