Fakultet političkih znanosti pokreće novi studij nacionalne sigurnosti

11.06.2009.
u 22:24

U akademskoj godini 2010./2011. budući brucoši moći će upisati i novi studij nacionalne sigurnosti i obrane na Fakultetu političkih znanosti. Program još nije usvojen, no bit će to treći smjer, uz politologiju i novinarstvo.

– Sve europske države, a i mnoge druge, imaju studij nacionalne sigurnosti osim nas. Zbog toga smo odlučili pokrenuti novi studij. Cijeli je projekt u idejnoj fazi pa ćemo više informacija imati nakon što završe ljetni praznici – rekao je dekan Političkih znanosti Vlatko Cvrtila. Tada će se znati koje će kolegije studij imati, a u rujnu će o njemu odlučiti Fakultetsko vijeće. Studij nacionalne sigurnosti i obrane bit će diplomski, kaže Cvrtila. Kako još nema konačnih informacija o studiju, ne zna se kolika će biti upisna kvota.

– Bit će manja jer nema potrebe za upisom velikog broja studenata. Ove smo godine upisali 180 politologa i 210 novinara, a studij nacionalne sigurnosti bit će manji – kaže Cvrtila koji će uz Sinišu Tatalovića biti jedan od predavača. Fakultet se godinama bori s manjkom prostora za nastavu. Govorilo se i o preseljenju u MORH-ove prostore u Zvonimirovoj. (jpz)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije