Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazba i ples

Festival flamenca ponovno će probuditi strast u Zagrepčanima

'flamenco04_nnn_gra_190713'
Foto: 'Picasa'
1/3
20.07.2013.
u 21:00

Organizatorica je Nina Ćorić, koja je flamenco, kaže, upoznala sasvim slučajno

Na pozornici Scene Amadeo ovoga će četvrtka započeti drugi po redu Flamenco festival Zagreb. Tijekom četiri dana trajanja predstavit će se tridesetak umjetnika iz regije te će posjetitelji imati priliku vidjeti neke od najvećih imena flamenco plesa iz Španjolske. Prvu će večer otvoriti Nina Ćorić, pjevačica iz Zagreba koja je ujedno organizatorica festivala.

– Flamenco sam upoznala slučajno. Prije nekoliko godina slušala sam koncert koji me toliko ponio da sam i sama zapjevala tijekom jedne izvedbe. Emocija koju sam mogla prenijeti tim načinom pjevanja oduševila me. Od tada je flamenco sastavni dio mog života – kaže Nina. 
Ideja za festival rodila se nakon jednog nastupa na Sceni Amadeo gdje je Nina pjevala, a Saška Šašić, suorganizatorica festivala, plesala.
– Razgovarale smo nakon nastupa u svlačionici i shvatile da dijelimo sličnu strast prema flamencu. Odmah smo odlučile zajedno napraviti festival kako bismo tu strast mogle podijeliti sa sugrađanima. Drugo izdanje festivala govori nam da nismo pogriješile – kaže Nina.

Narodna glazba nastala u Andaluziji mješavina je utjecaja romske, maurske i španjolske kulture, a krasi je izrazita osjećajnost, ritmičnost i specifičan način recitiranja.

– Na dobar flamenco nitko ne može ostati ravnodušan, a u našoj regiji stvarno ima dobrih umjetnika. Festival je način da jednom godišnje prikažemo njihov rad, a ove smo godine odlučile dati fokus ženama u flamencu – objašnjava organizatorica. 
Koncerti i predstave održavaju se svakoga dana od 21 sat, a cijena ulaznica je 65 kuna, osim nedjelje kada je 90. Uz koncerte održat će se besplatne radionice flamenca za koje je potrebna prijava, te izložba "Movimentos" Aleksandra Topalovića u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

>> Tomatito flamencom očarao punu terasu tvrđave Revelin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije