Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uslijedila lavina reakcija

FOTO Bizarna obavijest uprave restorana nakon što su se studenti žalili da predugo čekaju red

Facebook
25.11.2023.
u 20:13

Naime, na komadu papira isprintana je obavijest. "Ukoliko se brže odlučite što će te konzumirati manje će se čekati u redovima" stoji u "obavijesti"

Kolone kao na Lučkom u srcu sezone, takvi su redovi posljednjih dana i tjedana pred studentskim restoranima, odnosno popularnim menzama u Zagrebu. Najgore je, svjedoče studenti na Savi, odnosno u Studentskom domu Stjepan Radić gdje se za ulazak u restoran čeka i po pola sata. 

Tvrde kako je problem u tome što je premali broj restorana otvoren u ovom, najvećem studentskom domu u državi. Žalili su se zato više puta i putem Facebooka i drugim kanalima, a sada im je na vrata menze stigao i bizaran "odgovor". Naime, na komadu papira isprintana je obavijest. "Ukoliko se brže odlučite što će te konzumirati manje će se čekati u redovima" stoji u "obavijesti"

Lavina reakcija brzo je uslijedila. Osim što su studenti istaknuli nepismenost autora koji su  umjesto "ćete" napisali "će te", zaboravili staviti zarez iza "konzumirati", a osim toga, i "ukoliko" su trebali zamijeniti s "ako" dio studenata još glasnije negoduje. 

– Najbolje krenuti u menzu dok nisam gladan. Bože sačuvaj. Je li ovo realno? Dokle više ćemo se smrzavati vani na hladnoći. Čeka se i preko pola sata i na kraju ništa ne možemo ni birati. Ponuda je i ovako očajna – žale se redom studenti. Dok jedni okreću na šalu, drugi ozbiljno problematiziraju situaciju.

Ukazuju i na to da ovo nije jedini problem u SC-u, a podsjetimo i kako smo i ranije izvještavali o negodovanju zbog navodnog crva u hrani. I dok s jedne strane stiže podrška, dio javnosti smatra da studenti neopravdano negoduju.

Stoji li iza nje SC ili netko s viškom vremena, manjkom pismenosti i smisla za humor još nije poznato, no poslali smo upit Studentskom centru u Zagrebu koji je nadležan za prehranu studenata u metropoli. Pitali smo ih i kako planiraju riješiti gužve,

Ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Mirko Bošnjak rekao je da se SC suočava s problemom manjka radnika te kvarovima. "Pored prethodno navedenoga imali smo kvar na glavnom razvodnom ormaru elektroinstalacija na Liniji 2 samoposluživanja studenata, koji moramo hitno otkloniti. Sve poteškoće u poslovanju restorana SC-a Zagreb na Savi kontinuirano komuniciramo s predstavnicima studenata u SD „Stjepan Radić“. Slažem se, Zamolba prema studentima od strane uprave restorana napisana je nespretno, ali je pisana u dobroj namjeri. Ispričavam se studentima zbog nespretnosti i čekanja, vjerujem kako ćemo od ponedjeljka krenuti u normalan režim rada", rekao je. 

 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Zagreb: Direktor HEP Proizvodnje Robert Krklec i direktor Sektora za kapitalne investicije HEP-a Vedran Jurić dali izjave za medije

 

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:49 25.11.2023.

He, he, he… Studentski centar ga je študentima fino metnuo. Študenti, ne možete pljuvati po ruci koja vas hrani.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
20:03 25.11.2023.

Da su platili nekoliko stotina tisuća eura školovanje onda bi imali pravo se žaliti a ovako će država dobit neznalice i neradnike sa 25-30 godina

V0
Vlaskoulicanec4.0
22:12 25.11.2023.

Nije da nemaju pravo! Tako je još bilo od mojih studentskih dana davnih godina 1983.-1987. ... "Dajte mi rižu. Ne, ne, čekajte, radije krumpir. Ili bolje tjesteninu. Znate što, dajte mi ipak rižu. I može još malo safta. Ali ne previše. Onako samo malo više. Dosta, hvala. Ili ipak još malo. " I tako unedogled!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije