pp medvednica

Građevinski otpad i plastiku bacili u zaštićeni potok

medvednica
PP Medvednica
28.01.2015.
u 15:00

I prošle se godine čistilo na Medvednici, kad je u jednom danu u šumu bačena gotovo tona otpada

U studenom prošle godine djelatnici Parka prirode Medvednica u samo su jednom danu očistili šumu od čak 900 kilograma građevinskog otpada. Punu prikolicu napunili su i jučer, kad su čistili Ulicu Toti, na putu prema Gorskom zrcalu. U tamošnjem potoku naišli su na plastične stolice, ostatke različitih sanduka, ali ponovno i na građevinski materijal.

– Pronađen je otpad pospremljen na "hrvatski način", u potoku u zaštićenom području. Nažalost, ovakav prizor vjerojatno ćemo gledati sve češće. Budući da odvoza glomaznog otpada više nema, ljudima je jednostavnije baciti ga u prirodu nego odvesti u reciklažna dvorišta – rekli su iz Parka prirode Medvednica, čiji su djelatnici, objasnili su, "gacali" hladnim potokom kako bi zbrinuli sav otpad.

Podsjetimo, Park prirode Medvednica od prošlog je mjeseca nositelj europskog certifikata za održivi turizam, a brojni izletnici, koji rado odlaze na Sljeme, odmah su komentirali kako im je žao što se djelatnici parka prirode trude, a njihovi im sugrađani, upravo na ovaj način, odlažući otpad na zaštićena područja parka, samo odmažu.

>>Nude besplatni odvoz glomaznog otpada pa ga preuzmu i ilegalno odbace

Komentara 1

Avatar Duran Duran
Duran Duran
21:21 29.01.2015.

I kaj sad, sto metara od Tišinske ulice istovari se svakodnevno stotinjak kamiona smeća i to je OK.......ekološka svijest ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije