PROŠIRENJE

Gradi se novo veliko parkiralište u poznatom zagrebačkom kompleksu: Donosimo detalje projekta od 2 milijuna eura

Grad Zagreb/EOJN
17.07.2024.
u 07:00

Raspisan je 2,25 milijuna eura vrijedan natječaj kojim se traže izvođači radova na izgradnji parkirališta u sklopu kompleksa Gredelj. Planirano je oko 400 mjesta za automobile te još 48 mjesta za motocikle i 52 za bicikle. Dodatnih će 25 parkirnih mjesta biti rezervirano za vozila osoba smanjene pokretljivosti.

U tijeku su radovi na pretvaranju kompleksa Paromlin u društveno-kulturni centar, a Grad je zbog njih morao zatvoriti i veliko parkiralište s oko 450 mjesta. Kako vozači ne bi bili zakinuti, gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će se do kraja godine proširiti i nadograditi parkiralište u kompleksu Gredelja na Strojarskoj cesti, a čini se da se kreće u realizaciju projekta.

Prije nekoliko dana, naime, raspisan je 2,25 milijuna eura vrijedan natječaj kojim se traže izvođači radova, a ponude se mogu poslati do kraja mjeseca. Projektom je planirano uređenje parkirališta s oko 400 mjesta za automobile te još 48 mjesta za motocikle i 52 za bicikle. Dodatnih će 25 parkirnih mjesta biti rezervirano za vozila osoba smanjene pokretljivosti. Izgradit će se i pristupna prometnica koja će voditi do parkirališta, a uz nju će se ucrtati i biciklističko-pješčačka staza.

1/2

Predviđeno je i postavljanje nove rasvjete te hortikulture, a izvest će se i sustav oborinske odvodnje te urediti prometna signalizacija. Radovi uključuju i uklanjanje svega što smeta na gradilištu, poput granja i drveća te postojećeg asfalta, tračnica i rubnjaka. "Parkiralište trenutačno ima priključak na javnu cestu iz smjera Strojarske, a u budućnosti će imati pristup i s Trnjanske, što je predmet posebnog projekta", stoji u natječajnoj dokumentaciji.

Buduće parkiralište nalazit će se na zapadnom dijelu kompleksa Gredelj, i to na mjestu građevina koje će se ukloniti. Grad je u veljači raspisao natječaj za rušenje zgrada na području bivše tvornice, a u svibnju je za taj posao odabrana tvrtka TGT – ADRIATIK iz Pule. Procijenjena vrijednost nabave je bila dva milijuna eura, no posao je sklopljen za 619.548 eura bez PDV-a. Njihov je zadatak srušiti 14 građevina kako bi se ondje moglo smjestiti buduće parkiralište. Neke se zgrade, stoji u natječajnoj dokumentaciji, ipak neće moći ukloniti jer su zaštićene. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 15

TM
trade_mark
09:13 17.07.2024.

ništa se ne radi... iako, ne razumijem zašto parkiralište? zašto se ne napravi podzemna garaža, s tri kata, četiri... a gore nek bude zelena površina. fakat ste malo zabrazdili vi zeleni.

DA
damascus
09:09 17.07.2024.

Čemu tolika pompa oko izgradnje parkirališta. Promotivni tekst koji plaća TT."Gradi" se, a zapravo se raščišćava teren i nanosi asfalt. Pa nije to najviši neboder u gradu da bude na naslovnici!

MA
Makbe
08:55 17.07.2024.

Silni projekti. Obećanje ludom radovanje, kaže narodna poslovica. Sve se Može kad se laže. Ne mogu ni jednu cestu zakrpati a kamoli neke velike projekte ostvariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije