Iznenadno

Gradonačelnik zaustavio deložaciju romske obitelji

Milan Bandić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
12.10.2014.
u 23:40

Unaprijed zakazana deložacija zaustavljena je jer je gradonačelnik shvatio da je zakazana na Svjetski dan beskućnika

Unaprijed zakazana deložacija romske obitelji u kojoj je desetero djece, od kojih sedmero školaraca, odgođena je jučer, tek nekoliko sati nakon njezine najave. Iako je obitelj Đ. Š. u stan u Sesvetama, veličine 72,85 kvadrata uselila, utvrdio je Gradski ured za imovinskopravne poslove, obijanjem ulaznih vrata stana, zaštitu od protjerivanja na ulicu dobili su, kako neslužbeno doznajemo, od samog gradonačelnika Milana Bandića.

Iako je još samo dan prije zagovarao njihovo iseljavanje radi povrata gradskog stana, jer nitko od članova obitelji nije na listi prvenstva niti je za njih do odluke o deložaciji postojala preporuka Gradskog ureda za socijalnu zaštitu za odgodu ovrhe, Bandić se tek nekoliko sati ranije dosjetio da protjerivanje obitelji na Svjetski dan beskućništva – nije primjereno.

Na cesti nisu završili zbog telefonskog poziva gradonačelnika pročelnici Jasminki Lukač da obustavi najavljeno protjerivanje. 

Komentara 11

AL
Alkana
10:40 13.10.2014.

Nikad nisam za to da se djeca izbacuju na ulicu. Međutim, gdje je tu financijska policija, kontrola porezne uprave itd. da ustanove točno kakvo je materijalno te obitelji??? Mnogi takvi "beskućnici" imaju pozamašnu imovinu u drugim gradovima a u Zagrebu su "na poslu". Ako se tako nešto ustanovi treba Milanka nastupiti i toj obitelji djecu oduzeti (ako se usudi) i smjestiti u prikladne domove a roditelje koji djecu zanemaruju kazniti i strpati u zatvor.

DR
dragica949
09:59 13.10.2014.

Ovo je bolji PR od jumbo plakata. Koji Cigo nebu glasal za Banderasa!!!!

CV
cvijece
09:22 13.10.2014.

i pes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije