green river fest

Hitni apel omiljenog festivala: 'Sava u Zagrebu naglo nadire, dođite i pomozite nam spasiti stvari'

Zagreb: Sava se izlila iz korita i potopila lokaciju Green River Festa
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
04.08.2023.
u 14:43

Opasnosti po stanovnike nema, ali hitni apel za pomoć uputio je Green River festival. Organizatori mole građane za pomoć jer Sava nadire i potrebno je što prije skloniti festivalsku imovinu kako ponovno ne bi bila uništena.

Katastrofalne poplave zahvatile su Sloveniju. Kako je i najavljeno, olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom od jutra stvara velike probleme. Bujične poplave i nagli rast vodostaja nosi sve pred sobom. Priroda je još jednom pokazala svoju silinu, a sa strepnjom i oprezom događaje uzvodno prate se i u našoj zemlji.

Nagli rast svih vodostaja rijeka upalio je alarm i u Hrvatskim vodama pa je na više lokacija u tijeku priprema za obranu od poplava. Očekuje se kako će vodeni val u Hrvatsku stići večeras. Vodostaj već snažno raste i u Zagrebu. Na Savi je u 14 sati zabilježena razina vode od 233 centimetra.

Opasnosti po stanovnike nema, ali hitni apel za pomoć uputio je Green River festival. Organizatori mole građane za pomoć jer Sava nadire i potrebno je što prije skloniti festivalsku imovinu kako ponovno ne bi bila uništena.

- Ako ste u mogućnosti doći na nasip kod Hendrixovog mosta, svaka ruka je dobrodošla - napisali su na Facebooku.

Podsjetimo, na istoj se lokaciji i prije nekoliko dana nakon nevremena koje je zahvatilo Zagreb Sava izlila i pritom nanijela štetu festivalu potopivši pozornicu, stolove, frižidere i drugi inventar.

Ključne riječi

Komentara 10

SL
slonko
14:59 04.08.2023.

Oni nisu primjetili prvu oluju pa su se čudili kad se Sava digla, pa evo opet, zamislite, past će puno kiše u Sloveniji i Hrvatskoj, najava traje danima, a oni opet zaprepašteni!

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
15:03 04.08.2023.

nek vam tt i njegovi pomognu!

Avatar R2D2
R2D2
15:33 04.08.2023.

Je li to onaj festival na kojem nema žive duše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije