Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad obećao sanaciju

Zagrepčani bijesni jer ne radi niti jedan podizni stupić: 'Dolac pretvaraju u divlje parkiralište. Dokad?'

Tržnica Dolac u ve?ernjim satima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/33
04.02.2024.
u 20:00

Nakon stanovnika Radićeve, na nefunkcioniranje podiznih stupića žale se i oni na Kaptolu, a u Gradu kažu da je remont sustava pokrenut

Kamen po kamen palača, problem po problem lavina problema. Tako bi se slobodno mogla reinterpretirati čuvena izreka primijeni li se na situaciju s podiznim stupićima u metropoli. Prije nešto više od tjedan dana, naime, u Večernjaku smo objavili priču o pilomatima koji su neispravni godinama, na što susjedi bezuspješno upozoravaju gradske službe.

Potužili su nam se, podsjetimo, stanovnici Gornjega grada, potaknuti tekstom iz studenoga prošle godine, u kojem smo pisali o najavi gradske vlasti da postavljanjem pilomata u novim pješačkim zonama spriječi vozila da se onuda nesmetano kreću. A sad su se javili i sa "susjednog brega", točnije stanovnici Kaptola i Dolca, koji također upozoravaju da se i kod njih vozi kako tko hoće. Apelirali su da se poprave pilomati na Kaptolu 1, 2 i 3 te Dolcu 1, 8 i 9.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

– U najužem centru grada, na turističkoj transverzali, gdje godišnje prođu stotine tisuća turista i prolaznika, već više od dvije godine podizni stupići nisu u funkciji. Na potezu od zagrebačke katedrale do Dolca oformilo se divlje parkiralište – navode predstavnici stanara s Kaptola dodajući da gradske komunalne službe ne poduzimaju nikakve radnje da bi sankcionirale protupropisno ostavljanje automobila pa se divlje parkiralište u večernjim satima i vikendom širi i na prostor tržnice Dolac.

U međuvremenu su nam pak s Radićeva trga odgovorili kako je ​izvođač uveden u posao na Gornjem gradu te je pokrenut remont sustava podiznih stupića u Tkalčićevoj i Dežmanovoj te na Kaptolu.

– Po završetku na tim lokacijama krenut će se s radovima na ostalima. U tijeku je programiranje sustava podiznih stupića, a očekujemo da će se u pogon pustiti tijekom veljače, dopuste li to vremenski uvjeti – ističu u odgovoru iz gradske uprave.

Iz Zagrebačkog holdinga pak najavljuju da će iscrtati nanovo 16 parkirališnih mjesta u Radićevoj. Kažu i da će sva parkirališna mjesta na Gornjem gradu osvježiti tijekom ljeta, što su, podsjetimo, također bili zahtjevi stanara o kojima smo izvještavali prije nekoliko dana.

Komentara 7

LO
loraxy
20:38 04.02.2024.

I na sred Trga Marka Marulića parkira se hrpa auta.

SA
sanikol
20:20 04.02.2024.

Glavno da su napravljeni i u Masarykovoj. Nisu u funkciji. niti stupići niti redari. Napravili ste cirkus u toj ulici i sada kombiji i privatni automobili voze slalom kroz Masaryskovu.

KO
Korda
20:28 04.02.2024.

Balkanijada! Covjece, sto su ucinili od ZG. Toliku kolicinu primitivizma, nedostatka opce kulture, opcenito divljastva, koje se moze vidjeti po ZG imaju samo gradovi koji su najprije pregazeni od svoje vlastite politicke "elite". Tuzno, pogotovo kad se sjetim ZG purgera koji su gotovo nestali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije