Županijska tribina

Kad rekonstrukcija Tesline bude gotova idu i semafori na raskrižje Kolarove

21.05.2015., Zagreb - Tribina u organizaciji Vecernjeg lista. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
28.05.2015.
u 15:28

Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je odgovarao na brojna pitanja svojih sugrađana, a ovdje je samo dio njih

Danas objavljujemo odgovore na neka od pitanja koja su građani Velike Gorice postavili na kvartovskoj tribini za svoj grad. Objašnjenja su stigla iz gradske uprave.

1. Zanima me zbog čega je renovirana Teslina ulica samo na dijelu do Kolareve, a ostatak nije. Ulica je uska i u vrlo lošem stanju.

Za rekonstruirani dio Tesline ulice od Ulice Matije Gupca do Kolarove ulice ishođene su potrebne dozvole za rekonstrukciju i osigurana su financijska sredstva za realizaciju ovog projekta. Za dio Tesline ulice od Kolarove ulice do Kurilovečke u tijeku je postupak ishođenja lokacijske dozvole za rekonstrukciju.

2. Po rješavanju imovinsko-pravnih poslova i izradi glavnog projekta, potrebno je osigurati sredstava u proračunu grada radi pokretanja javne nabave za rekonstrukciju.
 Pitanje koje sam također postavila nekoliko puta i nikada nisam dobila odgovor je raskrižje upravo na tom dijelu, Tesline i Kolareve. Otkad je napravljen nadvožnjak, automobili jure jako velikom brzinom, nema nikakvog osiguranja prelaska djece upravo na tom dijelu (dolje niže kod Gajeve ste 
napravili semafor, ali većina djece iz Kurilovca prolazi ovdje ranije). Nema semafora, nema ležećih policajaca, ništa... treba li se baš uvijek prvo dogoditi tragedija pa da se nešto poduzme?

Grad Velika Gorica izradio je tehničko rješenje križanja na potezu Kolarove ulice od nadvožnjaka do Ulice A.K. Miošića. U prvoj fazi semaforizirano je križanje Kolarove i Ulice bana Josipa Jelačića, a u drugoj raskrižje Kolarove i Gajeve ulice. Po osiguranju potrebnih sredstava, a u sklopu rekonstrukcije preostalog dijela Tesline ulice postavit će se i semaforski uređaji na križanju Tesline i Kolarove ulice. Upravo radi sigurnog prijelaza učenika pješaka iz Kurilovca preko Kolarove ulice izgrađen je semaforski uređaj na raskrižju Kolarove i Gajeve ulice jer smatramo da je to najkraći put do škole i za većinu djece koja od Tesline ulice pješačkog stazom mogu pristupiti do ovog semaforiziranog križanja.

3. Vezano uz postavljanje klupe na dijelu Kolareve koja ide iz Kurilovca do toplane. Dugi ravni potez bez klupe je i koševa za smeće.

U pravilu klupe se postavljaju u parkovima ili javnim zelenim površinama, a koji nisu u neposrednoj blizini prometnica.

Komentara 1

CV
cvor276
08:49 08.06.2015.

Ja bi pitao Barišića zašto se samo u VG rade križanja sa semaforima, a u ostatku Evrope kružni tokovi. Koji su to lumeni prometa u poglavarstvu VG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije