Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećanje staro 30 godina

Konačno se gradi tržnica u Vrapču, doznali smo sve detalje

Zagreb: Najavljena obnova  Tržnice Vrap?e
Emica Elvedji/PIXSELL
27.07.2023.
u 09:15

Do 14. kolovoza traje natječaj za izvođača radova vrijedan 2,1 milijun eura. Novi plac imat će najsuvremeniju opremu, dvije etaže, garažu te vanjske i unutarnje prostore...

O tome se priča već više od 30 godina i jedno je od redovitih obećanja prije svakih lokalnih izbora u Gradskoj četvrti Podsused Vrapče. Tržnica Vrapče propada već godinama, tijekom tjedna otvoren je samo jedan pult, a u obližnjem parku okupljaju se sumnjivi tipovi što dodatno pridonosi tome da prostor svi izbjegavaju iako se radi o jedinom placu u radijusu od nekoliko kilometara.

Ipak, izgleda da bi se to uskoro moglo promijeniti. Grad Zagreb raspisao je u utorak natječaj za izvođača radova za izgradnju nove tržnice. Otvoren je do 14. kolovoza, nakon čega će se konačno steći svi preduvjeti za gradnju. Procijenjena vrijednost je 2,1 milijun eura, a sredstva su osigurana iz gradskog proračuna.

– Podružnica Tržnice s postojećim zakupcima produljila je ugovoreni odnos na šest mjeseci kako bi nakon odabira izvođača radovi mogli početi – javili su nam iz Zagrebačkog holdinga.

Prema projektu iz 2019., rekonstrukcija će obuhvatiti rušenje kompletne infrastrukture te izgradnju nove, suvremene tržnice, a uključuje izgradnju samostojeće zgrade koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine gotovo 500 kvadrata. Dio uz sjevernu među organiziran je kao fiksni i sadrži zatvorene lokale, pomoćne prostore i upravu, a ostatak tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama. U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno garažno mjesto, a vani je na parceli pet parkirališnih mjesta.

– Ideja je da se ove godine počne s rušenjem, a već iduće godine stanovnici Vrapča po namirnice bi trebali ići na novu tržnicu. Južno od tržnice na mjestu na kojem se trenutačno nalazi neugledan park planiramo napraviti nekakav trg, ali to je tek u idejnoj fazi. Do kraja mandata želja nam je da to ponovno postane reprezentativan i uređen centar Vrapča – kazao nam je prije nekoliko mjeseci predsjednik GČ Podsused – Vrapče Donat Radas. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije