TRAŽE SE IZVOĐAČI

Kreće vrijedan projekt na istoku Zagreba: Radovi će stajati 5,3 milijuna eura, gradi se 800 metara nove ceste

Zagreb: Pogled sa Zagrebačke katedrale na centar grada
Tomislav Miletic/PIXSELL
11.08.2024.
u 16:00

Cesta će se pružati na potezu od postojećeg dijela Ulice Klin na jugu do Ulice Lektrščica na sjeveru, a radovi obuhvaćaju i most preko potoka Čučerska Reka iznad kojeg će prolaziti.

Na nešto više od 5,3 milijuna eura procijenjena je vrijednost izgradnje produljene Ulice Klin kod Trnovčice na istoku grada, a Grad Zagreb upravo je raspisao natječaj kojim traži izvođače radova. Izgradit će se, piše u dokumentaciji, 804 metra ceste na potezu od postojećeg dijela Ulice Klin na jugu do Ulice Lektrščica na sjeveru, a radovi obuhvaćaju i most preko potoka Čučerska Reka iznad kojeg će prolaziti.

Produljena ulica imat će dva prometna traka te pješačko-biciklističku stazu, oborinsku i drugu instalaciju te vodovod i kanalizaciju, a ugradit će se i LED javna rasvjeta. Kako se u budućnosti namjerava spojiti s produljenom Ulicom Rudolfa Kolaka, izgradit će se i četvrerokrako semaforizirano križanje. Na tom području jednog dana trebalo bi niknuti novo naselje Branovečina II pa će nova cesta imati i tri T-križanja. Radovi bi, jednom kad se odabere izvođač, trebali trajati oko godinu dana.

Vrijedan je to projekt na istoku grada, a uskoro se priprema i još jedan. Riječ je, dakle, o već spomenutoj produljenoj Kolakovoj ulici, koja će, zajedno s novom Branimirovom, činiti novi prometni koridor. „Radi se ukupno o izgradnji 2.8 kilometra produljene Kolakove i 3.9 km produljenja Branimirove, s tim da je procijenjena vrijednost investicije u Kolakovu oko 14 milijuna eura, te u Branimirovu oko 20 milijuna eura, što će biti financirano iz gradskog proračuna. Izgradnjom ovih dvaju prometnica otvaramo značajan novi prometni koridor sjeverno od Avenije Dubrava i Zagrebačke ceste u Sesvetama i prometno rasterećujemo središnje prometnice u ove dvije zagrebačke četvrti”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Foto: Grad Zagreb

Kolakova ulica od Dankovečke do Branimirove definirana je GUP-om Grada Zagreba i Sesveta i predviđa četverotračnu prometnicu. Zbog složenosti se izgradnja predviđa u dvije etape, pri čemu prva etapa predstavlja izgradnju jednog kolnika prometnice u cijeloj duljini zahvata, s po jednim prometnim trakom u svakom smjeru. Druga etapa predviđa izgradnju drugog kolnika što u konačnici predstavlja prometnicu s dva odvojena kolnika, svaki s po dvije prometne trake u jednom smjeru, odvojene zelenim pojasom, i uz planirane pješačko-biciklističke staze.

Prometnica je planirana u koridoru koji je paralelan s potocima Trnava i Čučerska reka, koji se zadržavaju kao otvoreni vodotoci i postat će ozelenjeno proširenje cjelovitog prometnog koridora. Što se tiče razine spremnosti projekta, upravo završava postupak nabave glavnog i izvedbenog projekta za fazu 1 od Dankovečke do Ulice Klin (1.230 metara) i fazu 2 od Ulice Klin do uklapanja na produženu Branimirovu ulicu (1.397 metara), dok je za fazu 3 od Ulice Emanuela Vidovića do spoja na produženu Branimirovu ulicu (205 metara) izrađen glavni projekt i po ishođenju suglasnosti Hrvatskih voda bit će predan na izdavanje građevinske dozvole.
Drugim riječima, krajem godine bit će moguće raspisati nabavu za izbor izvođača, a sredinom 2025. započeti radove na prvoj fazi.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
15:55 13.08.2024.

Ništa ti neće pomoći, jugonostalgičarski nesposobnjakoviću! Tik-tak, uskoro si bivši...

IV
Ico_voljevica
05:36 13.08.2024.

Opet istok,na zapadu se asfaltiraju trake,i to je mega projekt za zapad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije