Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod krošnjama kestena

Ljeto kod Matoša vratilo se na Mažuranac! Počinje danas, u ponudi ima svega

Zagreb: Manifestacija Ljeto kod Matoša na Trgu Ivana Mažuranića
Marin Tironi/PIXSELL
30.06.2023.
u 11:31

Jedan od najpoznatijih televizijskih chefova Melkior Bašić ovoga ljeta na Mažuranac donosi novi gastro koncept u Hrvatskoj – Bite of Fun! koji će nuditi najbolje od talijanske hrane

Ljeto nam se vratilo u grad, a Leto kod Matoša vratilo se na staru lokaciju, u najbolju hladovinu Donjega grada, pod krošnje kestena na Trgu Mažuranića, odnosno popularni Mažuranac. Festival  se otvara danas u 16 sati, a novitet je da je ove godine veliki naglasak stavljen na gastroponudu. 

Za nju je zadužen Melkior Bašić, jedan od najpoznatijih televizijskih chefova Melkior Bašić ovoga ljeta na Mažuranac donosi novi gastro koncept u Hrvatskoj – Bite of Fun! koji će nuditi najbolje od talijanske hrane, uzbudljiva jela, neodoljive okuse i mirise šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet koktela. 

 

A na Mažuranac stiže i svjetski gastronomski hit Cheese wheel pasta, poznata i kao "pasta alla forma" ili "pasta nel formaggio" koji će posebno razveseliti ljubitelje sira. Riječ je o jelu koje je u posljednje vrijeme postalo viralan internetski hit, a koje se priprema tako da se topla tjestenina poslužuje u velikom kolutu od sira. 

Osim u autentičnim okusima Italije, posjetitelji će na lokaciji manifestacije moći probati i nešto od raznovrsne ponude u ukupno šest kućica. Costa za ljubitelje meksičkih okusa nudi ukusne, hrskave, bogate i neodoljive tortilje, quesadille punjene povrćem, sirom te domaćom piletinom. Za osvježenje će se pripremati prirodne limunade s okusima manga, mente, đumbira i maline, te odlični kokteli od kojih se svakako ističe mojito mango i mojito s malinama, jagodama i đumbirom. 

Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela i to na kućica Cugeraj sa 100% plant-based jelima, kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi. Za totalno osvježenje i užitak na nepcima, tu je domaća inačica banana breada posluženog sa svježim voćem i šlagom.

A neće nedostajati niti vrhunskih i maštovito miksanih koktela, Spritz koktela s pjenušcem te najboljeg Hendricks gin-tonica. Na Shanku će se moći probati domaća varijanta popularnog Pulled pork Phillyja - marinirane trgane svinjetine u brioche pecivu s coleslaw salatom, prženim lukom i homemade BBQ umakom. Naravno, u BitBurger kućici pripremat će se uvijek omiljeni hamburgeri u sto kombinacija, uz zdrave batat krumpiriće i mnogo drugih delicija. Nema šanse da netko ostane gladan!  Ljeto kod Matoša traje  do 29. srpnja, radnim danom od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije