Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite u trendu!

Hugo, Sex on the Beach i Mojito su prošlost, evo koji kokteli su zvijezde ovogodišnjih ljetnih druženja!

23.07.2022.
u 07:00

Kokteli s godinama ne gube na popularnosti već nam svakog ljeta stižu inovacije za naša nepca. Glavni odabir za druženja su upravo kokteli s pivom, vinom ili pak povrćem, tvrdi naš koktel majstor Denis Vlahovac iz Coctail Empirea.

Najdraži ljetni hobi nakon posla, tijekom vikenda ili na godišnjem odmoru – odlazak na koktele. Koktel majstor Denis Vlahovac iz Cocktail Empirea u ozbiljnu vezu s koktelima upustio se i prije nego je toga postao svjestan te se kroz godine isprofilirao kao inovativni koktel majstor koji spaja nespojivo. Putujući svijetom i posjetivši 60 zemalja skupio je znanje koje danas primjenjuje u svom malom carstvu kroz evente, edukacije i savjetovanje.

Kokteli se s Denisom ovog ljeta piju na potpuno nov način. Hugo, sex on the beach i mojito su prošlost, a glavni odabir za druženja su upravo kokteli s pivom, vinom ili pak povrćem. Nije neobično da se na njegovim koktel kartama nađu kokteli sa šljivovicom, pelinkovcem, jagermeisterom te biljkama i povrćem poput cikle, kadulje i kamilice. Kokteli su oduvijek popularni, a s godinama ne gube na popularnosti već nam svakog ljeta stižu inovacije za naša nepca. Uživajte u ova dva koktela koje možete i sami kod kuće smiksati, a potpisuje ih upravo Denis Vlahovac.

Zdravi koktel od gina i mrkve

Nešto potpuno drugačije što se neće svi usuditi isprobati, ali je svakako nešto jednostavno, ukusno i zdravo.

Sastojci:

50 ml gina

50 ml soka od mrkve

20 ml soka od limuna

25 ml sirupa od bazge

20 ml vode od slanutka (po izboru)

Priprema:

Sve sastojke ulijte u posudu koje možete zatvoriti (shaker). Dodajte 5-6 kockica leda. Zatim promiješajte i piće zanimljive narančaste boje s malo pjenice na vrhu je spremno.

Dark Ages – koktel s porter pivom i kavom

Neobičan spoj piva i kave s viskijem i sirupom od 5 začina je ukusno iznenađenje za naše nepce.

Sastojci:

25 ml viskija

35 ml cold brew kave

15 ml soka od limuna

25 ml sirupa pumpkin spice

50 ml porter tamnog piva

Priprema pumpkin spice sirupa:

U blender stavite 100 ml vode i 100 g šećera te po 2 g mljevenog muškatnog oraščića, klinčića, đumbira, cimeta i pimenta. Sve sastojke izblendajte i ostavite da mješavina stoji 5 sati. Procijedite kroz sito.

Priprema koktela:

Sve sastojke osim piva ulijte u posudu koje možete zatvoriti (shaker ili teglica krastavaca). Dodajte 5-6 kockica leda. Zatim promiješajte i izlijte u čašu te dopunite pivom. Lagano promiješajte. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije