Bojite li se visine, jedinstveni način da savladate ovu fobiju dolazi iz Belgije.
U Zagreb je na dva dana stigao koncept "Dinner in the sky" koji je već osvojio mnoge metropole svijeta. Riječ je objedu na posebnoj konstrukciji na kojoj je postavljen stol i 22 stolice, a diže se dizalicom na 50 metara visine.
Zajedno s gostima, na visinu "putuje" i kuhar koji na licu mjesta priprema hranu za objed u trajanju od sat vremena. Cijena ovog visinskog zadovoljstva stoji 400 kuna po osobi.
Prema Forbesovoj listi riječ je o 10 najneobičnijih restoranskih sadržaja na svijetu. Nastao je u Belgiji iz koje se brzo proširio svjetskim metropolama.
Ekipa koja je ovu neobičnu gastroponudu, za kojom su mnogi poludjeli, donijela u grad podno Sljemena, dolazi iz Estonije i čine je pet obučenih trenera za postavljanje "nebeske večere".
Valter, voditelj estonskog tima, ističe kako su gosti u početku objeda vrlo uplašeni, ali unatoč visini od 50 metara na kojoj nerijetko vjetar puše znatno snažnije nego na površini zemlje, na kraju iznose samo pozitivne dojmove.
– Stalno smo u pokretu i uvijek u novom gradu gdje znatiželjnici žele iskušati ovaj vid gastronomskog ugođaja. Događali su nam se ispadi panike, tada spuštamo cijelu kupolu na zemlju, a ako je potrebno, uvježbani smo i za pružanje prve pomoći, pojašnjava Valter i ističe da su već imali i slučaj otkazivanja srca za stolom.
No znatno su ljepši oni trenuci kada netko zaprosi djevojku ili na ovaj neobični visinski način – uplovi u luku.
Dečki iz Estonije još su sutra na zagrebačkom Hipodromu, a s obzirom na domaće egzistencijalne neprilike uobičajenu cijenu večere od 1200 kuna spustili su za 30 posto.
Super.... Prvo ću poslati ženu