Rušenje

Mi ni za što nismo krivi – poručila je sestra mladog vozača bagera

Bager
Matija Topolovec/PIXSELL
25.01.2011.
u 19:58

Na teren zbog srušenih kuća u Heinzelovoj izišla je i građevinska inspekcija, a policijska istraga još traje

Dvadesetdvogodišnji Z. Đ. bio je “do jučer” običan mladić iz Gornje Batine. Međutim, od subote jedan je od najpoznatijih ljudi u svojem kraju – no postao je poznat prilično neslavno. Srušio je tri obiteljske kuće u Heinzelovoj ulici i nakon toga pobjegao.

Rušili bez dozvole?

Podsjetimo, bagerist je u subotu oko 5.30 sati prema nalogu člana uprave tvrtke Grant projekt trebao rušiti kuće na mjestu preko kojeg se planira produžiti Branimirova ulica. Bagerist je radio bez dozvole, a dozvolu nije imao ni njegov nalogodavac, zbog čega će navodno obojica biti kazneno prijavljena.

Zašto je pobjegao i što se dogodilo u subotu kada je “kljun” bagera bračnom paru Hison zavirio u spavaću sobu, pokušali smo provjeriti s vozačem bagera.

No, u Batini ga nismo pronašli, a i susjedi su škrto govorili o njemu i njegovoj obitelji. Tvrtka njegova oca, V. Đ., VGB, koja je bila angažirana za rušenje u Heinzelovoj ulici, jučer je bila zatvorena. Stotinjak metara dalje, gdje je obiteljska kuća, dočekala nas je mlađa sestra traženog vozača bagera i zalupila vratima.

– Molim vas da nas pustite na miru. Mi za ništa nismo krivi – rekla je.

Puno rječitiji nije bio ni susjed, koji je tek rekao da su mu susjedi “stalno u nekim problemima, a misle da si mogu sve dopustiti jer su malo bogatiji od ostalih”. I naravno da je susjed htio ostati anoniman.

– Smjesta napustite moje zemljište! Imate tri minute! Zvat ću policiju! Nemate ovdje što tražiti – bjesnio je stariji brat vozača bagera, koji se, inače, bavi odvozom starih automobila.

Prave informacije za sada ima samo policija, koja je obavila obavijesni razgovor s traženim vozačom bagera. Policija i dalje radi na slučaju rušenja u Heinzelovoj 52.

Stručnjaci na terenu

Policijska istraga, naime, u kojoj će se utvrditi tko će kazneno odgovarati za rušenje triju kuća na Pešćenici još traje.

Kazneno prijavljeni trebali bi biti, kako smo neslužbeno doznali, 22-godišnji bagerist Z.Đ. te član uprave Grant projekta, koji mu je rekao da je sigurno rušiti kuće.

Osim što policija istražuje jesu li stanari dobili dozvolu za rušenje, obavlja se i očevid na bageru, pribavlja se sva potrebna dokumentacija iz tvrtki, iz gradske uprave Zagreba, te o zemljišnim česticama.

Na teren je izašla i građevinska inspekcija, geodeti i inspektor za zaštitu na radu, koji bi također trebali dati stručno mišljenje. Bagerista vjerojatno očekuje i mjera zabrane obavljanja djelatnosti.

U međuvremenu su stanari Heinzelove 52 koji su ostali bez krova nad glavom odbili privremenu pomoć grada, odnosno smještaj u prihvatilištu u Kosnici, angažirali su odvjetnika i odlučili tražiti odštetu.

Ključne riječi

Komentara 6

BL
blekso
07:49 26.01.2011.

mali je sigurno iz društveno prihvatljive obitelji.. otac mu je priuštio čak i bager..

PG
praseca gripa
20:50 25.01.2011.

Ovo ce bit veliki test za vladajucu garnituru u Zagrebu,ali i za Vladu. Ovo nema nigdje na svijetu; rusit kuce narodu dok oni spavaju! Ovako sto se rijetko dogadja i u ratnom stanju jer se u pravilu oglase sirene,ali ovo je prvorazredno divljastvo s nesagledivim posljedicama. Pitam se kako bi to izgledalo ,da se dogodi Bandicu,Kosorici,Josipovicu,Mesicu,Cacicu,Pusicki........ Ako se ovi \"rusitelji\",\"bageristini\" nalogodavci ne privedu pravdi i dostojno ne kazne,onda doista svatko moze cinit sto ga volja!

KA
kasuv
20:53 25.01.2011.

što to novinarsko smeće radi u zagorju u dvorištu bagriste obična gamad koju bi sa kolcem trebalo istjerati iz dvorišta pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije