Nakon Dubai fritula, upoznajte novi slastičarski hit. Čokoladna piramida postoji, zapravo, već neko vrijeme u inventaru goričkog slastičara Memetalija Zenuni-Memyja, no sad je dobio inspiraciju da ju preimenuje s ovim slavnim nazivom. – Ova piramida zapravo je došla kao rezultat čokoladne piramide koju sam prošle godine punio hrvatskom baklavom. Uvijek mi je bila misao da tu svoju baklavu plasiram kao ekskluzivni, slatki, fini proizvod koji ne možete nigdje nabaviti – kaže Memy za portal Gorica.info.
Kako ističe, dugo je radio na hrvatskoj baklavi u čokoladnoj piramidi i nakon što je bio zadovoljan kako ju je upakirao, ponudio je uskom krugu ljudi koji su svi redom bili oduševljeni tom slatkom inovacijom. – Jedna gorička tvrtka naručila je nekoliko paketa koje je dijelila kao poklone, nakon čega su me ljudi koji su te pakete dobili zvali kako nabaviti još. Naime, kako su mi ispričali, kod kuće bi nastala rasprava jer su svi htjeli probati, a nije bilo dosta za sve. Međutim, ja to nisam radio za široko tržište.
Sad je odlučio predstaviti svoju recepturu sa pistacija kremom i komadićima pistacija. – Nije ta piramida moja novina od ove godine, ja sam već imao tri različita punjenja, među njima i s pistacijom, ali eto ove godine, prateći trendove nazvao sam je Dubai čokoladna piramida. Ljudima se također svidjela i reakcije su odlične – dodaje. Na veliku žalost svih onih koji bi željeli probati ovu slatku deliciju ona još uvijek ne ide u masovnu proizvodnju.
– Volio bih da to ostane ekskluzivan proizvod jer smatram da imamo velik izbor slastica pa neka ova bude za posebne prigode poput ovog blagdanskog vremena kad se može naručiti u većim količinama i idealna je kao poklon – govori. Izrađuje je, inače, ručno pa je cijena zato nešto viša od uobičajene. Proces usto nije jednostavan, a za puni i intenzivan okus zaslužna je vrhunska belgijska čokolada.
– Mnogi koji su probali rekli su mi da ovako nešto nigdje nisu probali. Predlažu mi da piramide radim s tamnom čokoladom, a iskreno osim toga radio bih i sa bijelom, ali za to moram nabaviti nove strojeve, proširiti prostor – ističe Memy.