Slavio je tamo, pjevao, plakao, smotao stotine sarmi i primio tisuće čestitki. Gradonačelnik Milan Bandić svake se godine krajem studenog obavezno vraća “Skenderici”, kako bi tamo proslavio svoj rođendan, a obiteljski restoran u Remetama ne zaobilaze ni ostali političari te državni dužnosnici.
Tradicionalna zagrebačka kuhinja ono je što Skender drži na životu već 105. godinu, a ajngemahtec, gibanica i picek s rizi-bizijem u toj se gostionici mogu pojesti još od 1912., kad ju je kao izletište Remetski brijeg utemeljio Anton Skender. Restoran danas drži njegova praunuka Željka Plejić, koja za preuzimanje tradicije priprema i svoja dva sina, a čitava obitelj većinu dana provodi upravo u restoranu. Jesu li bili baš i na svakoj gradonačelnikovoj fešti, nije poznato, ali se zato on, osim sa svojim gostima, voli podružiti i s osobljem Skendera.
S tamošnjim je kuharicama u siječnju 2010., u jeku predsjedničke kampanje, spremao sarmu za svoje suradnike, a tada je rekao kako, ako i ne pobijedi na izborima, “ne bu se ubil” jer čista obraza sa svojim Zagrepčanima on i dalje može popiti kavu. Bio je i u pravu jer predsjednik postao nije, ali dva su ga puta nakon toga stanovnici metropole odabrali kao prvog među jednakima, što je on, između ostalog, proslavio i u “Skenderici”.
Pogledajte i video: Kako će izgledati novi zagrebački rotor
koji je ovo cirkusant.....