Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNO

Na jarbolima po Zagrebu vijore se dugine zastave: I Grad obilježava Dan borbe protiv homofobije

Danas je Me?unarodni dan borbe protiv homofobije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
17.05.2024.
u 14:00

Ovim povodom u gradskoj Klinici za psihijatriju Sveti Ivan održava se javno-zdravstvena akcija “Bolnica Otvorena JEdnakima!”, a ponovit će se i 24. svibnja.

Grad Zagreb pridružuje se obilježavanju 17. svibnja kao Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, kako bi pridonio podizanju svijesti o izazovima diskriminacije s kojima se LGBTIQ+ zajednica i danas suočava.

"Na ovaj način, kao i drugim aktivnostima, želimo izraziti neupitnu podršku i solidarnost s LGBTIQ+ zajednicom te osudu diskriminacije i svih oblika nasilja prema LGBTIQ+ osobama", poručili su te naglasili i da je Gradu Zagrebu za 2024. godine upravo zbog razvoja programa usmjerenih prema podršci različitim društvenim skupinama dodijeljena nagrada za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti. 

VEZANI ČLANCI: 

Povodom IDAHOBIT-a na gradskim jarbolima su izvješene dugine zastave, te se održava javno-zdravstvena akcija “Bolnica Otvorena JEdnakima!” 17. i 24. svibnja u gradskoj Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, s različitim edukativnim programima.

"Grad Zagreb poboljšanje položaja LGBTIQ+ zajednice smatra jednim od prioriteta svojih javnih politika, a konkretne aktivnosti i mjere ugradit će u Program Grada Zagreba za ravnopravnost LGBTIQ+ osoba za razdoblje do kraja 2026. godine, koji je u izradi.

Ponosni smo što možemo najaviti da će Grad Zagreb i ove godine biti suorganizator Povorke ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji te podsjećamo da se od 2021. Povorci ponosa pridružuju gradonačelnik i njegovi zamjenici", poručili su iz zagrebačke gradske uprave. 
 

Danas je Me?unarodni dan borbe protiv homofobije
1/31

Komentara 3

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:34 18.05.2024.

10% onih koji su agresivni, nekulturni, privilegirani ugrozavaju 90% onih koji su hetero.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
17:43 18.05.2024.

Nepodržavanje nakaradne mizatropske protuprirodne ideologije nije homofobija!

MO
MOSAD
10:14 01.06.2024.

Sobzirom da za tzv.predsjednika 30.svibnja jedan je obicni,bezvezni ,beznačajni HDZ -ov dan .Bilo bi lipo da ga vidimo na povorki ponosa zagrljenog sa onim Bosancem iz možemo.Pa cak da ga postave za predjednika te udruge ipak covik voli biti br.1.. Kako bi to bilo divno da ga Tomasevic dovede na binu i kaze postovana yedersk..braco imamo novog predjednika nase udruge,čovika koji okuplja i sa kojim znamo na čemu smo.ZOKI IZDRŽI!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije