Proštenje

Na Klarinju i najstariji vatrogasni kamion

klarinje
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
11.08.2014.
u 22:44

Na tradicionalnoj proslavi dana Svete Klare građane zabavljali zborovi, KUD-ovi, plesači, mažoretkinje...

Mirisi pečenih lepinja, fritula i ćevapa osjetili su se u zraku ove godine na današnjoj proslavi 21. obljetnice dana Svete Klare, ujedno i zaštitnice medija.

Ulicom pored nogometnog igrališta jedva se prolazilo, a i automobili te ZET-ov autobus gurali su se kroz masu koja je zakrčila cestu. Vozači koji su stigli automobilima morali su kružiti ne bi li našli slobodno mjesto, a pobrinuli su se Svetoklarčani da zadovolje svačiji ukus. Tako su djeca mogla jahati na ponijima, voziti se na vrtuljku, u sudarajućim autićima, a mnogi su i roditelje vukli za rukav ne bi li dobili najljepši balon s helijem.

Odrasli su, pak, mogli slušati živu glazbu u velikom šatoru, podignutom samo za tu priliku. Građane su zabavljali lokalni KUD-ovi, zborovi, plesači, mažoretkinje... a svoja je vrata otvorio i DVD Sveta Klara.

- Izvodimo prezentacije raznih vježbi, simuliramo spašavanje unesrećenog s kata kuće - nabrajao je aktivnosti koje su za taj dan vatrogasci pripremili predsjednik Božidar Karlović, te dodao da traže mlade članove. Trenutno imaju 64 aktivna člana, od čega osmero žena. “Pohvalili” su se i s najstarijim kamionom u Zagrebu, 1988. godišta, nadajući se novome naredne godine.

Klarinje je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio polaganje kamena temeljca za dječji vrtić prije sljedeće, 22. obljetnice.

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:01 12.08.2014.

Znači kamen temeljac tek za godinu dana. A kad će onda biti otvorenje vrtića?! ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije