OVU SUBOTU

Na Tržnici Kvatrić obilježava se Erasmus dan: Moći će se kušati, ali i naučiti napraviti zeleni smoothie

Produljeno radno vrijeme na zagrebačkim tržnicama, a kupaca nema
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
17.10.2024.
u 15:00

Udruga hrvatskih tržnica, inače, bit će uključena u sve 3 faze projekta, a posebno će biti odgovorna za aktivnost 2 "Stvaranje i dijeljenje sadržaja" koja uključuje izradu paketa asinkronih sadržaja i materijala za učenje

Udruga hrvatskih tržnica u sklopu provedbe Erasmus projekta "Koalicija kompetencija za poljoprivredne tržnice" prigodnim će se programom ovu subotu na zagrebačkoj tržnici Kvatrić, u Martićevoj ulici 67, uključiti u obilježavanje Erasmus dana. Cilj projekta je da seljačke tržnice, jačanjem vještina poljoprivrednika i upravitelja tržnica koji na njima sudjeluju, postanu korisni alati za promicanje održivog sustava distribucije hrane, kako bi se doprinijelo ostvarenju Europskog zelenog dogovora i strategije Farm To Fork (od gospodarstva do vilice).

Sve to namjerava se postići smanjivanjem digitalnog jaza poljoprivrednika davajući im alate za poboljšanje konkurentnosti te tako učiniti proizvodni sustav otpornijim i održivijim. Projekt je usmjeren na dvije ciljne skupine. Glavni su poljoprivrednici koji sudjeluju, ili su zainteresirani za/i za sudjelovanje na poljoprivrednim tržnicama. Drugi su ljudi koji rade u organizacijama koje ih vode, odnosno organiziraju i upravljaju radom tržnica.

Program tako počinje u 9 sati, a od 9.15 će započeti predstavljanje Erasmus+ programa i projekta. Od 9.30 će pak pokazati pripremu zelenih sokova Smoothieja s tržnica, koji će se moći i kušati, ali će se provesti i edukacija te dijeljenje promotivnih materijala. Sudjelovanje je besplatno.

VEZANI ČLANCI:

Udruga hrvatskih tržnica, inače, bit će uključena u sve 3 faze projekta, a posebno će biti odgovorna za aktivnost 2 "Stvaranje i dijeljenje sadržaja" koja uključuje izradu paketa asinkronih sadržaja i materijala za učenje. Organizacija aktivnosti uključivat će održavanje online sastanka o napretku svaka dva mjeseca, ukupno pet sastanaka, na kojima će sudjelovati svi partneri. U listopadu 2024. organizirat će se događaj u svakoj zemlji partneru u sklopu #erasmusdays. Osim toga svaki partner će u svojoj zemlji organizirati završni događaj s ciljem prezentacije ishoda i rezultata projekt.

Erasmus + program najveći je program Europske unije namijenjen obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Udruga hrvatskih tržnica u suradnji s projektnim partnerima i Tržnicama Zagreb organizira povodom Dana Erasmusa promociju i edukaciju o značaju hrane s tržnica na popularnoj Tržnici Kvatrić u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije