Hrana, ugostiteljstvo i nautika teme su tri sajma koji se paralelno održavaju na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 23. veljače.
Tako će se na 23. izdanju nautičke smotre predstavit svjetski proizvođači brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca, skutera te opreme i pribora za ronjenje, ribolov, jedrenje i ostale sportove na vodi. A uoči turističke sezone inovacije će predstaviti i ugostitelji te hoteli na Hotel&Gastrotehu, međunarodnom sajmu gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.
Osim hrvatskih tvrtki, ove godine predstavit će se i izlagači iz Njemačke, Albanije, Austrije, Italije i drugih zemalja. Pojesti i popiti moći će posjetitelji na sajmu InGa.
Organizatori te međunarodne promocije hrane, pića i gastronomskih inovacija, osim što će predstaviti najnovije iz ove sfere, organizirali su i brojne kuharske radionice, natjecanje kuhara, ali i obaranje Guinnessova rekorda u izradi najduže rolade na svijetu.
Cijena je jednodnevne ulaznice za sva tri sajma 30 kuna.
>>Otkazuju se sajmovi, gubici su nezaustavljivi. Ima li Velesajam uopće budućnost?