DRAMA OKO PLINA

Nakon izgubljenog natječaja za opskrbu plinom: Radnici Gradske plinare Zagreb - Opskrba idu u prosvjed

Zagreb: Plinara povodom 10. ro?endana darivala svoje korisnike u poslovnici
Borna Filic/PIXSELL
12.06.2024.
u 15:29

Novonastala situacija izazvala je nelagodu i strah među djelatnicima tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga, te su u strahu za svoje poslove.

Radnici Gradske plinara Zagreb - Opskrba idu u prosvjed, koji će se održati u četvrtak u 15 sati ispred zgrade tvrtke na Radničkoj cesti. U 15.30 održat će konferenciju za medije u kojoj će objasniti točno oko čega su nezadovoljni.

"Prosvjed se organizira zbog situacije u tom Društvu nakon izgubljenog natječaja za opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba", stoji u pozivu medija. 

Tvrtka je, podsjetimo velikim problemima nakon što je na sjednici Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) odlučeno da tvrtka koja je područje Zagreba i više od 200 tisuća kućanstava plinom opskrbljivala otkako je osnovana prije 162 godine to više neće činiti. 

Posao opskrbe plinom u Zagrebu dobila je tvrtka Međimurje-plin, s obzirom na to da je na natječaju ponudila nižu ponudu od zagrebačkog opskrbljivača. Novonastala situacija izazvala je nelagodu i strah među djelatnicima tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga, te su u strahu za svoje poslove. 

Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske, optužio je javno upravu Holdinga za propuste pri izradi natječaja te  više puta istaknuo da radnici strepe za svoju budućnost. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je konferenciju za medije na dan kad je javnost saznala da GPZO više neće biti opskrbljivač te je najavio da će se svim snagama boriti protiv ove odluke. U nadolazećim danima građanima je također poručio da se ne moraju brinuti jer će zagrebačka tvrtka i dalje biti distributer i da se mijenja jedino to što će uplatnice dolaziti s druge lokacije. 

VEZANI ČLANCI: 

 

Komentara 4

KA
Kapitol
22:35 12.06.2024.

U Zagrebu ne trebamo sabotere. Mi zagrepcani dobro znamo tko su ti .A visoke trave, smeca i veprova nebude bilo u Zagrebu kada se vi vratite doma.

SP
Spezzi
16:13 12.06.2024.

dok je visoke trave, smeća i veprova u zagrebu, zagrepčanima plin ne treba.

OP
Ocvali pupoljak
21:36 13.06.2024.

A ništa, posla ima. Plin će prodavati drugi a vi mjenjate profesiju, tako vam je u normalnom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije