ČIŠĆENJE

Našli torbu i bombu

06.04.2003.
u 00:00

Najmarljivije Bokci vode u Stubake, a svima ostalima nagrada će biti čisti Bundek

Iako su na Bundek jučer rano ujutro došli čistiti okoliš jezera, građani koji su se odazvali pozivu Udruge Bokci i Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb samo dvadesetak metara od glavne ceste pronašli su protuzračnu granatu i torbu državnoga inspektora! Na mjesto neobična pronalaska odmah su pozvali policiju koja je nakon očevida pokrenula istragu.

- Posvuda su bili razbacani papiri, dokumenti! Našli smo kreditne kartice, službenu značku, sve osobne dokumente, čak i blok za pisanje kazni državnog inspektora Saše Smreka - ispričao je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zdravko Čokić, koji je i pronašao torbu.

- Torba mi je ukradena jučer poslijepodne na parkiralištu ispred Zagrebačkog velesajma - uzbuđeno nam je u telefonskom razgovoru rekao S. Smrek kojemu je policija jučer i vratila torbu. Nakon odlaska policije, svi su se vratili svome poslu, a već se počelo i pričati o grahu koji je skuhan za 150 ljudi, koliko ih je i bilo uključeno u akciju.

U čišćenju je sudjelovalo i 60 ročnika, 12 službenika socijalne skrbi i pedesetak članova Udruge građana Bokci. Uvijek dobro raspoložen predsjednik Udruge Josip Nevenko Krznarić najavio je i nagrade za najmarljivije sudionike.

- Za dva tjedna najbolje vodimo u Stubičke toplice - otkrio je Krznarić. Greta Augustinović-Pavičić, pročelnica službe Mjesne samouprave, najavila je postavljanje stupića i rampi na prilazima i zapošljavanje čuvara Zagrebačkih cesta na Bundeku.

- Najveća će nam nagrada biti čisti Bundek - rekla je G. Augustinović-Pavičić.

Jelena Čelan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije