Domaća bučnica, šaran na rašljama, štrudla od jabuka, buhtle s pekmezom od šljiva, grah i kobase... jela su to koja su omiljena u vrbovečkom kraju od davnina, a jela su se i ovog vikenda na manifestaciji "Kaj su jeli naši stari." Slatke i slane delicije pripravljale su se i prodavale u centru Vrbovca gdje su prezentirani i stari zanati te načini na koje se jelo nekada pripremalo.
– Dolazimo ovdje već 10 godina jer smo pravi gurmani koji uživaju i u jelu i u piću – rekli su Tomislav Turk iz Dugog Sela i Mato Klobučar iz Sesveta koji su ovog puta najviše uživali u mortadeli od 200 kilograma.
– Važno je da je jelo domaće i to se odmah vidi po izgledu, ali i po okusu – napomenuo je dvojac te zaključio da u Vrbovcu nitko nikada ne ostane gladan. Za to su se pobrinule brojne udruge koje su na manifestaciji prezentirale svoje proizvode.
– Tijesto treba biti tanko kao papir, ne smije puknuti i zato treba biti nježan prema njemu, kao prema mužu – otkrile su tajne dobre bučnice kuharice koje su na sajmu prezentirale njezinu izradu. S tim je, ali i brojnim drugim receptima, na manifestaciji promovirana i Vrbovečka kuharica Sanje Prijatelj izdane u suradnji s Turističkom zajednicom.