ORONULO LICE METROPOLE

Od komunalne nebrige do estetskog propadanja: Kako je Zagreb postao europsko ruglo

18.08.2024.
u 21:30

Da zagrebačka pročelja izgledaju kao bečka, trebalo bi najmanje 30 godina. Stanari sami to ne mogu. Rješenje je u sufinanciranju obnove, ali ne samo izvedbe nego i izrade projektne dokumentacije te stručnog i projektantskog nadzora

Komentara 35

Avatar R2D2
R2D2
21:48 18.08.2024.

Pričuva za povijesne zgrade ne može biti ista kao za neku novogradnju. Obveza stanara je brinuti o nekretnini, kako o unutrašnjosti, tako i o vanjskom dijelu, a ne postavljati minijaturne pločice s natpisom "pazi, pada žbuka", a te pločice su toliko stare da su već apšisale. Naravno, najmanjeg mogućeg su formata, da drugovi stanari ne bi previše potrošili. Tko to ne može financirati, neka proda i preseli gdje je održavanje jeftinije. Nije normalno da se od poreza svih građana financiraju obnove tuđih zgrada. Neka dižu kredite, upravo kako rade vlasnici nekretnina izvan povijesne jezgre.

GM
gmižić
21:50 18.08.2024.

Austrougarska od Zagreba napravila europski grad- mali Beč. Migracije 1919. 1945 i devedesete prošlog stoljeća učinile su svoje. Dok su nam drugi gradili gradove, sve je dobro funkcioniralo. Što je bilo poslije jasno je onome tko oči ima.

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
22:34 18.08.2024.

KOnačno se otvoreno počeli pričati o tome da je Zagreb sramota Europe! Nigdje više u centru grada nećete naći porušene zgrade i išarana pročelja. Mene je stid s nekim strancem hodati uokolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije