Apel stručnjaka

Oko 12.000 učenika s teškoćama “nestane” u obrazovnom sustavu

Mladi s teškoćama u razvoju (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
08.07.2011.
u 09:00

Kroz projekt "Cjeloživotnim obrazovanjem za sve" profesori stukovnih škola naučili su kako raditi s djecom s teškoćama

U osnovnim školama upisana su 12.723 djeteta s teškoćama u razvoju, dok ih srednju školu nastavi svega 845, šokantni su podaci koje je na konferenciji naziva “Podrškom do škole za sve” udruge IDEM iznijela njezina predsjednica Ljiljana Igrić.

– Pitanje je gdje je 12.000 učenika. Oni koji nastavljaju obrazovanje u redovitim srednjim školama ostaju u njima nepoznati. Pokazuju neuspjeh u učenju, teškoće u ponašanju, a škola to ne prepoznaje pa se događa da takva djeca napuštaju školovanje – poručila je.

Stoga su u 11 strukovnih škola u Zagrebu, Osijeku, Vukovaru i Zadru educirani profesori koji su u projektu “Cjeloživotnim obrazovanjem za sve” naučili kako pristupiti u radu s djecom s teškoćama.

– Sada gledam kroz oči djeteta, a edukacija je bila jako bitna – rekla je profesorica Marina Mijolović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije