Obračun

Pale uvrede na relaciji Jandroković – Ivo Čović

jandrokovic
Maja Šantoši/Pixsell
16.09.2011.
u 08:20

Dok Jandroković poziva na lokalne izbore, iz Holdinga ga podsjećaju na vladavinu bivšeg premijera Sanadera

Šef gradskog HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za medije prozvao je Kukuriku-koaliciju da će državu voditi kao što vode Grad Zagreb i Zagrebački holding. 

– Holdingom vlada zagrebačka Kukuriku-koalicija pa možemo slobodno zaključiti da je Holding simbol njihove vladavine – kazao je Jandroković upozoravajući da je ta tvrtka u minusu 150 milijuna kuna. Šefa Holdinga Ivu Čovića optužio je da je uništio Holding, a predsjednika Skupštine Holdinga Davora Bernardića da je legalizirao lopovluk i financijski slom. Šef gradskog HDZ-a prisjetio se financijskog stanja u Holdingu kad su ga vodili gradonačelnik Milan Bandić i bivši predsjednik uprave Slobodan Ljubičić te je kazao da je, “dok su ga vodili notorni Milan Bandić i notorni Slobodan Ljubičić bilo puno bolje”, no da ih to ne amnestira od odgovornosti jer su svi bili zajedno. Zaboravio je spomenuti da su upravo krediti i investicije iz tog vremena odgovorni za sadašnje gospodarsko-financijsko propadanje te tvrtke jer su, od prvotne komunalne namjene, preuzeli ulogu investitora.

Jandroković drži da ni SDP u Skupštini ni gradonačelnik Bandić više nemaju legitimitet zbog kaosa koji su izazvali u Gradu. Stoga je predložio da SDP na datum parlamentarnih izbora održi i lokalne izbore za Skupštinu i gradonačelnika. Ostalo je visjeti u zraku kako će se to izvesti s obzirom na to da Vlada nije pokrenula izmjene Zakona o referendumu kojim za valjanost referenduma više ne bi trebala iznadpolovična izlaznost birača.

Komentara 3

KL
klint
12:24 16.09.2011.

bravo Gorane udri po lopovima,jos jace ,dosta ih je i bogu i narodu

AM
amato
20:48 16.09.2011.

Nikako ne mogu prihvatiti da je Bandić bio član SDP. Mislim naime da je on oduvijek desničar i to onaj najekstremniji i da je u SDP bio iz interesa da bude gradonačelnik, jer je znao da je Zagreb uvijek bio esdepeovski i bit će. Zagreb je financijskom kolapsu upravo zbog Bandića koji nije bio u stanju voditi takav grad. Dobro je da je na čelo Holdinga došao jedan ozbiljan čovjek kao što je Čović, ali od njega se ne trebaju očekivati čuda, jer se stvar ne može vratiti na normalu tako lako. Ne, nemam iluzija o njemu i njega treba držati na kratkom lancu, kao i sve druge koji imaju vlast. Mora se osigurati prevlast Skupštine nad Gradonačelnikom.

Avatar nekakav
nekakav
20:30 18.09.2011.

samo vi pokušavajte amnestirati spd od katastrofalnog stanja u zagrebu.. pa on, sdp, je taj koji je sve doluke pomno planirao, i donosio. svi proračuni grada zagreba su donijeti radi ruku sdpovaca. zar netko misli da nisu znali što rade i za koje stvari dižu ruke? dajte mi jednog skupštinara koji će to javno priznati, pa da ga odalamim preko usta. što onda sjede u tim klupama? zar će mi netko reći da se bernardiću nije račun u banci podebljao radi kadroviranja u holdingu? ili otkud mu tolko stanova i imovine? ajmo sve na sunce izvesti.što bi tajili? pa nije bandić 10 godina radio što je htio, a da nitko od sdpa nije ništa znao! sve su znali, i fino zarađivali. čak sam počeo sumnjati da je sdp bandića gurao u možda nezakonite poslove.,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije