RAZMONTIRAT ĆE GA

Panoramski kotač u Zagrebu neće biti osposobljen: 'Originalni oštećeni dijelovi su vrlo specifični'

Zagreb: Panoramski kotač i dalje nije u funkciji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
17.12.2022.
u 13:29

Da je došlo do oštećenja, otkriveno je tek kad je kotač montiran i kada su pokušali pokrenuti upravljanje i rasvjetu

Najavljivan kao jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa, panoramski kotač visok 36 metara definitivno neće biti osposobljen. Postavljen je, podsjetimo, u Parku dr. Franje Tuđmana, ima 24 poluotvorene kabine te je posjetiteljima trebao pružiti “veličanstven pogled na Zagreb”. Jedan krug trebao je trajati oko deset minuta, a svaka kabine, inače, može primiti do pet osoba.

Iz tvrtke Fest d.o.o., koja je organizirala Winter park, javili su da je tvrtka od koje su naručili kotač “neprofesionalnom isporukom” u transportu “oštetila strujne ormare i elektroničke sklopove”. Da je došlo do oštećenja, otkriveno je tek kad je kotač montiran i kada su pokušali pokrenuti upravljanje i rasvjetu, navodi Telegram.

"Originalni oštećeni dijelovi su vrlo specifični i nismo ih uspjeli dobaviti u tako kratkom roku, a zamjenski nisu odgovarajući”, poručuju iz Festa te napominju da imaju i drugi panoramski kotač koji “radi uredno i bez problema".

Kotač će razmontirati i servisirati, a planiraju ga u sklopu nekog drugog događaja vratiti u Zagreb.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:23 22.12.2022.

Obicno se sastavi prvo motor i testira se mehanika za ispravnost a ovi sastavili cijeli kotac i na kraju skuzili da su im pogonski dijelovi osteceni. Steta, bas je ljepo izgledal makar je oko kotaca bilo gro blata tak da smo mislili si obuc gojzerice samo da dodemo do ulaznih vrata.

ZP
zeljko.posaric.9
10:59 18.12.2022.

Ovaj estragonov "advent" je težak promašaj i svi koji unajmili kućice itd. trpe velike gubitke. Tako se niti ovima ne isplati popravljati taj kotač jer jednostavno nema ljudi koji bi se vozili njime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije