NIJE IMAO PRAVO ORUŽJE

Policija o drami na Rebru: Muškarac je pod nadzorom, prijetio je startnim pištoljem

Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
03.09.2024.
u 13:51

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, dodaju iz zagrebačke policije

Policija se oglasila prvim informacijama o incidentu koji je danas zabrinuo Zagrepčane. Naime, u jutarnjim satima u utorak stariji muškarac ušao je u Klinički bolnički centar Zagreb i počeo prijetiti zaposlenicima, zbog čega je u 10:05 sati pozvana policija.

Zagrebačka policija dolaskom na mjesto događaja uspostavila je komunikaciju s muškarcem, koji je u 11.40 sati stavljen pod nadzor bez uporabe sredstava prisile. Ujedno je potvrđeno da je kod sebe imao startni pištolj, odnosno da se ne radi o pravom pištolju. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, dodaju iz zagrebačke policije. 

Na dramatičnoj snimci s mjesta događaja, do koje je Večernji list došao, vidi se stariji muškarac sa štakama, odjeven u crnu majicu s grbom HOS-a na kojoj piše ustaški slogan “Za dom spremni”, kako pregovara s policijom. Kako snimka prikazuje, u jednom trenutku muškarac viče policajcu da puca. “Ajde pucaj! Pucaj, ajde! Ubij me, ajde, ubij me, to vam je cilj, gamad.” 

VIDEO Napadač koji je upao na Rebro na štakama prijetio policiji

Dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a, rekao je ranije za Večernji list da ne znaju je li pištolj bio pravi te da se sve odvijalo u tzv. zelenoj zgradi, gdje je i odjel psihijatrije. Naveo je i da je prostor ispražnjen od ljudi te da nitko nije bio ugrožen.

Iz KBC-a su se naknadno oglasili kratkim priopćenjem u kojem su rekli da su u tijeku policijski izvidi nakon incidenta. Potvrdili su da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba te da ustanova sada normalno funkcionira. Dok je u KBC-u Rebro trajala drama s pištoljem, pacijent Milan, koji je bio na pregledu, rekao nam je da je liječnicu nazvao suprug i kazao joj da se zaključa, međutim ona to nije napravila. 

"Dok se situacija odvijala dolje, kod nas na katu na kardiologiji sve je bilo normalno. Bio sam pozvan u ambulantu kod doktorice koja je bila iznenađena jer nije znala što se događa dok je muž nije nazvao i rekao da se zaključa, ali ona to nije napravila. Nismo dobili nikakve upute. Svi smo nastavili raditi kao i obično. Sada sam završio preglede i idem kući, a promet ispred zgrade se odvija normalno."

>>> FOTO Dramatični prizori ispred KBC-a Rebro: Pacijenti evakuirani na cesti, specijalci opkolili bolnicu

Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro
1/15

VEZANI ČLANCI: 


 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
14:12 03.09.2024.

Koliko godina ima, koliko godina radnog iskustva, kolika primanja ima i jer ima PTSP ,nadam se da se smijemo znati nešto više o teroristu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije