'DRUGAČIJE DRUGAČIJI'

Posebna ponuda u sklopu kampanje 'Museums, maybe': Obiđite neuobičajene muzeje Zagreba u pola cijene

Predstavljanje projekta "Museums, maybe" kao dodatni motiv turističkih dolazaka u Zagreb
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
16.10.2024.
u 16:00

Jedanaest muzeja zagrebačka Turistička zajednica okupila je u novu platformu "Museums, maybe" i kampanju koja obuhvaća posebnu web stranicu, promotivne filmove, ali i akciju za nadolazeći vikend.

Svjetski trend 21. stoljeća su neuobičajeni muzeji, a Zagreb ga itekako prati pa se čak 11 njih može svesti pod tu definiciju. A imamo Cravaticum, Kuću karikature Oto Resinger i muzeje čokolade, iluzija, prekinutih veza, kanabisa, mamurluka, nedovršene umjetnosti, novog vala, selfija i uspomena te zaboravljenih priča.

Sve njih pak zagrebačka Turistička zajednica okupila je u novu platformu "Museums, maybe" i kampanju koja obuhvaća posebnu web stranicu, promotivne filmove, ali i akciju za nadolazeći vikend. U sklopu nje, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, u 11 uključenih muzeja moći će se ući uz 50 posto popusta.

POVEZANI ČLANCI:

– Od 2010. godine, kada je Muzej prekinutih veza pronašao svoj stalni dom na Gornjem gradu, a potom i 2015., kada je otvoren Muzej iluzija, prvi u svijetu, Zagreb je postao prepoznatljiv po inovativnim zbirkama te zanimljivim konceptima koji pružaju drukčije kulturno iskustvo – kazala je Martina Bienenfeld, direktorica gradske Turističke zajednice. Prepoznajući kreativnost, entuzijazam i turistički potencijal koji stoji iza ovih privatnih inicijativa Turistička zajednica je odlučila pokrenutI platformu kako bi im omogućila još bolje povezivanje s publikom te veću vidljivost muzeja na europskoj i svjetskoj razini, naglasila je direktorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije