Završio je Zagreb Burger Festival, manifestacija koja već šestu godinu podiže ljestvicu kvalitete kada je u pitanju street food ponuda metropole. Ovogodišnji Burger Fest održan je na novoj lokaciji. Umjesto dosadašnjeg Strossmayerovog trga preselio je na Trg Franje Tuđmana što je naišlo na pozitivan odjek među posjetiteljima i ugostiteljima jer je prostor veći pa nije bilo gužve usprkos velikoj posjećenosti.
Devet ugostitelja dalo je sve od sebe i predstavili su nove okuse, pojačane jalapeno papričicama, neki su eksperimentirali s tortiljama, maslacem od kikirikija, dubrovačkim poverunima, mesom kobasica, no svi su imali nešto zajedničko - sočnost i sjajan okus, zbog čega su brojni posjetitelji i više puta navraćali na Festival. Posjećenost festa ove je godine nadmašila sva očekivanja pa su na mnogim kućicama burgeri često znali biti rasprodani i prije ponoći to jest prije kraja radnog vremena. Zagrepčani i njihovi gosti, očito su se zaželjeli druženja na otvorenom uz finu klopu, šarene koktele i glazbu koju su vrtjeli probrani DJ-evi.
U jakoj konkurenciji iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika i Šibenika pobjedu je odnio burger bar Guloso iz Dubrovnika, koji je sudjelovao prvi put na Festivalu, a nagradu im je dodijelio Dražen Lučanin, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec. Bivši dubrovački vaterpolist sa svojim timom pokazao je veliku posvećenost i trud.
Istaknuli su se svojim burgerima Gosparom i Huncutom, spravljenim od lokalnih tradicionalnih namirnica. Drugo mjesto pripalo je varaždinskom mobilnom brandu Reshetka International, koji je već po četvrti put osvojio priznanje na Zagreb Burger Festivalu.
Upravo je taj kontinuitet potvrda iznimne kvalitete mesa na čemu inzistiraju u svojim burgerima, uz dodatak Vindijinog sira kako bi naglasili lokalne okuse. Njima je nagradu uručio Mirjan Saračević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora “Ban Keglević”. Zagrebački The Burger Bar svojom je kreativnom izvedbom osvojio treće mjesto.
Proglašen je i najbolji debitant festivala, BBQ Hot Yard, kojega su vodili Davor Šušković, sjajan food bloger i grill majstor u suradnji s Goranom Vrabecom iz Volim ljuto. Osim standardne ponude istaknuli su se i dodatnim limited edition burgerima s kombinacijama hobotnica, kozica i raznih drugih specijaliteta.