ZOOLOŠKI VRT

Proslavite s blizancima njihov prvi Dan lava

04.08.2016., nastamba Kidepo, Zagreb - Obitelj zagrebackih lavova postala je bogatija za dva clana koji su na svijet stigli 16. lipnja. Rijec je o prvim mladuncima - lavicima jedanaestogodisnje lavice Nyote. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
10.08.2016.
u 16:00

Lavići sada često istražuju vanjsku nastambu, pa ih se može primijetiti kako šetaju

Nemaju ni puna dva mjeseca, a već se spremaju za feštu! Blizanci iz Zoološkog vrta danas će s posjetiteljima obilježiti Dan lava, kojim se u svijetu želi upozoriti na ugroženost te vrste. Sudeći, međutim, prema ljubavi lavova u Maksimiru, za opstanak tih veličanstvenih mačaka nema baš nikakvog straha.

Ubrzo će jesti i kruto

– Asfaltiranje pristupnog puta do lavlje stijene završeno je, a lavići sada često istražuju vanjsku nastambu, pa ih se može primijetiti kako šetaju. Začas će već početi jesti i krutu hranu, brzo rastu – pohvalili su bebe djelatnici Zoološkog vrta te dodali kako posjetiteljima danas ne bi trebao biti nikakav problem vidjeti mladunce. Spol im se još zna, ali unatoč tome, Zagrepčani i dalje svakodnevno predlažu desetke imena koje bi voljeli nadjenuti lavićima.

Velike mačke od 1925.

– Svakako ćemo uključiti ljubitelje životinja u odabir imena, čim dođe vrijeme za to – obećali su iz ZOO-a te podsjetili na tradiciju lavova u Maksimiru. Prve velike mačke stigle su u Zagreb još 1925. godine, a pet godina kasnije Zoološki je vrt obilježilo neobično prijateljstvo između tadašnje lavlje bebe i kujice Fide.

Mlada lavica u Fidi je našla prijateljicu za igru, a osim unutar samog ZOO-a, igrale su se i izvan njega, pa bi lavica redovito plašila kumice koje bi se vraćale s placa i mislile da je pobjegla, a ona bi kraj njih samo projurila igrajući se lovice s prijateljicom. 

Komentara 1

LI
liliZG
09:12 11.08.2016.

"spol im se još zna,"... molim vas da ispravite ovu izjavu na pravilnu tvrdnju, ili se zna ili se ne zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije