Skupština

Rebalans proračuna zastupnici opet nisu prihvatili

22.10.2015., Zagreb - U Starogradskoj vijecnici odrzana 33. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba.  Slavko Kojic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
23.10.2015.
u 09:49

Usklađivanje prihoda s planiranim, usklađenje s Vladinom odlukom o decentraliziranim funkcijama te usklađivanje rashoda samo su dio razloga

Nakon što je prije dva mjeseca predloženo povećanje rebalansa proračuna za 250 milijuna kuna i ostalo bez podrške gradskih zastupnika, isti tijek odvio se i na jučerašnjoj sjednici na kojoj je pak predložen rebalans kojim se proračun planirao umanjiti za 118 milijuna kuna.

Usklađivanje prihoda s planiranim, usklađenje s Vladinom odlukom o decentraliziranim funkcijama te usklađivanje rashoda samo su dio razloga, kako je to objasnio pročelnik za financije Slavko Kojić, zbog kojih je predložen rebalans proračuna, a kako nije prošao, Kojić je zaključio da ni sada, kada su zastupnici tražili smanjenje proračuna, nije dobro.

– Politika je čudan zanat, a posljedice su još čudnije – zaključio je pročelnik Kojić.

Sandra Švaljek, sada nezavisna zastupnica, poručila je da se ne zna koliko je povećanje i smanjenje u odnosu na planirano za 2015. godinu pa podloge za donošenje odluke nema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije