šteta 100.000 eura

Rekonstruirali smo tijek događaja oko požara koji je progutao Mint. U oči upada jedan detalj

storyeditor/2023-09-19/PXL_190923_103412254.jpg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
19.09.2023.
u 20:58

Bit će mnogih novih iznenađenja u pogledu produkcije i samog uređenja – najavio je Babić znatna ulaganja u preuređenje kluba u intervjuu koji je dao magazinu Journal koncem lipnja. Iz krugova bliskih oštećenom ugostitelju neslužbeno doznajemo kako je požar izbio nekoliko dana nakon što je u klub stigao novi inventar

Gotovo dva sata zagrebački su vatrogasci gasili požar koji je u noći na utorak buknuo u noćnom klubu Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevki. Da nešto gori u kvartu, doznajemo, primijetila je susjeda koja se slučajno probudila i pogledala kroz prozor svog stana na trećem katu obližnje zgrade. Golema buktinja brzo ju je razbudila pa je alarmirala Javnu vatrogasnu postaju Zagreb.

Golema šteta

Da nije bilo susjedina noćnog buđenja, šteta na klubu koji se smatra jednim od najljepše uređenih u cijelom Zagrebu bila bi još i veća, kažu upućeni. Požar je zahvatio glavnu prostoriju kluba dimenzija 20x15 metara; ostale prostorije na katu i u blizini bile su zaključane pa se vatra u njih nije probila. Oko pola sata od dolaska na intervenciju vatrogasci su lokalizirali buktinju te je sasvim ugasili oko 5 sati ujutro. Ujutro je počeo očevid, a šteta je zasad procijenjena na najmanje 100.000 eura, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Zidovi kluba obloženi drvom, spužvom i tkaninom u požaru su teško oštećeni, javili su zagrebački vatrogasci koji su na intervenciju izišli s četiri vozila i 14 vatrogasaca. Srećom, u požaru nitko nije ozlijeđen. Mint je u novoj sezoni rada trebao biti otvoren krajem rujna, a početkom listopada dvodnevni koncert u organizaciji kluba i radija Extra FM trebao je održati mostarski pjevač Željko Samardžić. Događaj je, dakako, otkazan.

VIDEO: Policijski očevid u klubu Mint koji je u potpunosti izgorio

 

– Dok je očevid u tijeku, bilo bi neozbiljno davati bilo kakve izjave vezane uz uzrok požara. Jesu li instalacije u pitanju ili nešto drugo, teško je reći. Pričekat ćemo policiju dok ne završi očevid pa ćemo znati malo više. Šteta je velika, unutra je sve bilo spremno za otvaranje. Mislim da će šteta biti vrlo visoko procijenjena, sva je oprema bila unutra. Kad uđemo u klub i vidimo štetu, moći ćemo govoriti o iznosu – kazao je novinarima u utorak ujutro vlasnik kluba Kristijan Babić te dodao kako je objekt pokriven nadzornim kamerama pa očekuje da će dobiti odgovor na pitanje gdje je i kako započeo požar. Usprkos šteti, rekao je Babić, klub će obnoviti i ponovno otvoriti. Zagrebačka je policija kasno popodne prioćila kako je nakon očevida utvrđeno da je požar u Mintu izazvan namjerno te da je u tijeku kriminalističko istraživanje. 

VEZANI ČLANCI 

Mint je mnogima bio omiljeno mjesto za izlazak, a poznavatelji zagrebačkog noćnog života kažu kako je podigao kvalitetu ponude u metropoli. Otvoren je 2019. godine, a među prvima je u Zagrebu uveo večeri cabareta, što je privlačilo i stariju publiku, koja hvali i uređenje Minta. U klubu je, podsjetimo, novu 2022. u društvu svojih zagrebačkih prijatelja proslavio hollywoodski glumac Kevin Spacey, a tom je prilikom njemu u čast priređen poseban kabaretski program inspiriran filmom "Američka ljepota", što ga je oduševilo. Svoj je 50. rođendan u travnju iste godine ondje uz tristotinjak uglednih uzvanika proslavila i Severina.

– Nakon svake sezone tijekom ljetne pauze Mint ide u lagani "facelift", a ove će godine to biti malo ozbiljnije preuređenje. Bit će velikih promjena u programu, a dosta ćemo se posvetiti kuhinji jer smo u pregovorima s poznatim svjetskim lancem kako bismo svoj jelovnik doveli na ozbiljnu razinu. Bit će tu, naravno, i mnogih novih iznenađenja u pogledu produkcije i samog uređenja – najavio je Babić znatna ulaganja u preuređenje kluba u intervjuu koji je dao magazinu Journal koncem lipnja. Iz krugova bliskih oštećenom ugostitelju neslužbeno doznajemo kako je požar izbio nekoliko dana nakon što je u klub stigao novi inventar.

Barovi, pizzerije, nedavno preuzeo i Best

Babić je, uz Mint, po kojemu je najpoznatiji, vlasnik Medeni bara na Jarunu, Tesla bara u Varšavskoj te lanca pizzerija Basta u Zagrebu, Splitu i Makarskoj. Nedavno je preuzeo i kultni jarunski klub The Best te najavio temeljito preuređenje. Prije mjesec dana pisali smo i kako je od vlasnika Marija Kovačevića uzeo u najam prostor Hemingway bara na Trgu Republike Hrvatske te ga stao preuređivati, što je zabrinulo susjede jer su se prilikom radova rušili nosivi zidovi, a za takve zahvate nije ishođena nikakva dozvola, što su nam potvrdile nadležne institucije.

– Radimo otvor u nosivom zidu, no napravit ćemo željeznu konstrukciju koja će biti jača od postojeće. Nije nam u interesu narušavati statiku, pogotovo ne na toj lokaciji, već otvoriti moderan kafić u koji su svi dobrodošli – rekao nam je tada Babić, koji je viđenije lice među zagrebačkom elitom. Vrlo ga se često u gradu može vidjeti i kako se vozi u svoja dva limena ljubimca, crnom Ferrariju s registracijskom oznakom ZG-Mint te u Rolls Royceu koji je nabavio ljetos.

VIDEO: Š

Ključne riječi

Komentara 14

LE
lector2corrector
05:47 20.09.2023.

prije svega rekonstruisati vlastito znanje hrvatskog jezika, kaže izvor koji je hteo da bude anoniman.

JA
jamesd
09:56 20.09.2023.

Željko Samardžić ??? I vi se pitate ??? U sred napaćene krvlju obranjene domovine ?

Avatar Tombstone
Tombstone
02:23 20.09.2023.

U oci upada detalje da je gazda bio duzan, I unatoc repetitivnim upozorenjima nije platimo dug. Sada vise nema birtiji, ali I dalje je duzan. Slijedeca vijest bit ce u crnoj kronici, I svi ce biti iznenadjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije